Armenië bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Armenië is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Armenië zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Armenië, kun je zien waar je het best in Armenië naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Armenië als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Yerevan

De hoofdstad van Armenië is tevens de grootste stad van het land. Yerevan - ook vaak Erevan genoemd - is een van de oudste bewoonde steden ter wereld. Om de drukte van de stad te ontsnappen heb je de keuze uit meer dan twintig musea. Ook zijn de overblijfselen van een Ottomaans fort uit de zestiende eeuw te bewonderen. De stad ligt aan de rivier de Razdan, die uitmondt in het Sevanmeer. De Republic Square vind je in het centrum van de stad. De stenen hebben er een patroon, dat er van boven af uitziet als een Armeens tapijt. Voor het National Art Gallery and History Museum op dit plein staat een indrukwekkende fontein.

Holy See of Echmiadzin

Holy See of Echmiadzin is een complex van gebouwen en tuinen uit de zestiende eeuw, waar een enorme hoeveelheid Vaticaanse relieken is terug te vinden. Er staat een kathedraal die door Armenen over de gehele wereld geliefd is. Eromheen bevindt zich een kloostercomplex met de theologische academie, de verblijfplaats van de Catholicos (de hoofdbisschop), de bibliotheek, musea en cellen. In de twintigste eeuw is het complex volledig gerestaureerd.

Matenadaran

Ingebouwd in een heuvel in Yerevan, ligt de bibliotheek Matenadaran. Deze bibliotheek bewaart een archief met zo’n 16.000 eeuwenoude manuscripten.

Tatev Klooster

Waan je een Armeense prins of prinses uit een sprookje bij een bezoek aan het klooster van Tatev. Zowel het uitzicht over de dalen van Vorotan Canyon als het klooster zelf lijken de setting voor een fantasiefilm. De monniken van Syunik bouwden het klooster in de negende eeuw om bijzondere relieken onder te brengen. De uitgehouwen vormen van mensen en slangen in de muren van het gebouw zijn voorbeelden van bijzondere details die het klooster heeft.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Armenië voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Armenië