Strandvakanties

Surfen in Australië? Zo check je of er haaien zijn

Gepubliceerd: 07 feb 2019 | Strandvakanties | Stedentrips 0
Geregeld laten haaien zich zien aan de Australische kusten, terwijl surfers zich van geen kwaad bewust zijn. Daar is nu iets op bedacht: drones die surveilleren langs de kusten.


Vanuit de lucht worden surfers beschermd voor haaien (Foto: Michael Olsen)

Via live dronebeelden wordt de kust nabij Sydney voortdurend in beeld gebracht. Zo kunnen surfers voor ze het water ingaan even checken of er niets gevaarlijks zit onder water. In 2018 waren er 23 haaienaanvallen aan de Australische kust, dus dit idee van ontwerper Jason Iggleden lijkt geen overbodige luxe. Als er een haai wordt gespot, worden de gebruikers van de app en de kustwacht meteen op de hoogte gesteld.

De 'Drone Shark App' is niet alleen voor surfers een stuk veiliger, ook voor de haaien. De veiligheidsmaatregelen die nu nog worden ingezet zijn haaiennetten, haaienvallen en helikopterpatrouilles, wat de natuur geen goed doet.

Jason Iggleden is een dronepiloot, die vaak door surfers werd ingehuurd om hun acties te filmen vanuit de lucht. Bij zijn werkzaamheden zag hij in het afgelopen half jaar dertig haaien in de buurt van de surfers. Daarvan waren de meesten onschadelijk, maar bij vijf haaien kwam de surfer heel goed weg. Dat bracht hem op het idee van de 'Drone Shark App'.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De mooiste nationale parken van Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is de ideale bestemming om te genieten van prachtige natuur. Ontdek het ruigste nationale park van Schotland, wandel langs het grootste loch van Schotland of toer door de nationale parken van Engeland met de auto. Je verkent Schotland en Engeland het beste tijdens een autorondreis!

Groot-Brittannië is de ideale bestemming om te genieten van prachtige natuur. Ontdek het ruigste nationale park van Schotland, wandel langs het groots...

Hebben! De vernieuwde en gloednieuwe editie 79

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedonië, Oostenrijk én Principe! Een klein voorproefje:

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedoni...

Wauw! De állermooiste wildlifebeelden van NHM

Wij hebben onze eigen verkiezingen voor de titel Reisreporter van het Jaar, maar aan de overkant van de Noordzee kunnen ze er ook wat van. Dit zijn de finalisten van de wildlifewedstrijd van het gerenommeerde Natural History Museum in Londen.

Wij hebben onze eigen verkiezingen voor de titel Reisreporter van het Jaar, maar aan de overkant van de Noordzee kunnen ze er ook wat van. Dit zijn de...