Duikvakanties

Dit zijn de 8 mooiste verborgen plekjes op Bali

Gepubliceerd: 05 dec 2018 | Duiken | Strandvakanties | Natuurreizen 0
Ken jij deze verborgen plekjes op Bali? We verklappen onder andere hoe je met reuzenmanta’s kunt zwemmen en waar je in het donker naar een scheepswrak kunt duiken.


Kelingking Beach staat bekend om zijn bijzondere 'ruggengraat' (Foto: Iswanto Arif, Unsplash)

1. Volg het pad over de ruggengraat van Kelingking Beach

De uitstulpende klif bij Kelingking Beach heeft als koosnaampje de ‘De T-Rex’ van Nusa Penida. Met een beetje fantasie zie je er een enorm, prehistorisch gevaarte in dat op het strand zijn roes ligt uit te slapen. Er loopt een pad over zijn ruggengraat, met een fraai uitzicht over de azuurblauwe zee. Als je tijd over hebt kun je het pad helemaal naar beneden volgen en een frisse duik in het water nemen.

2. Bewonder het koraal bij Pulau Menjangan

Voor de kust van het keine eilandje Pulau Menjangan vind je misschien wel het beste koraal in Bali en omgeving. Dit is dus een snorkelspot bij uitstek, maar ook héél interessant voor duikers vanwege de drop-off van 60 meter.


Het kleine Pulau Menjangan is een snazzy snorkelspot (Foto: Jannes Glas (modified), Unsplash)

3. Met manta’s snorkelen bij Manta Bay

Bij Manta Bay, voor de kust van Nusa Penida, kun je in alle rust met reuzenmanta’s snorkelen. Dat is wildlife kijken 2.0! Hoe kom je er? Regel eerst een oversteek naar Nusa Lembongan, bijvoorbeeld als onderdeel van een snorkelexcursie, en spreek ter plekke een visser aan. Vaak kun je dan een dealtje maken.

4. Duik in het donker naar het Liberty scheepswrak

Bij de kust van Tulamben, een klein vissersdorp aan de oostkant, ligt het wrak van het 120 meter lange, in tweeën gebroken en door tienduizend vissen omgeven vrachtschip Liberty. Het wrak ligt slechts 30 meter uit de kust en op 15 à 30 meter diepte. Vermijd de grote drukte en duik ’s ochtends vroeg of, nog beter, ’s nachts.

5. Maak een junglewandeling naar het verscholen Sambangan

Ben je toe aan wat rust? Maak dan eerst de drie uur durende junglewandeling naar het verscholen dorpje Sambangan, waar je in totale afzondering kunt genieten van een duik in een van de natuurlijke zwembaden. Op de achtergrond hoor je slechts kletterende watervalletjes en het zachte geritsel van groen gebladerte. Neem er ook meteen een kijkje in de grotten, als je wat energie over hebt.


Als je gaat snorkelen bij de kust van Bali kun je reuzenmanta's tegenkomen (Foto: uccisea1970, Pixabay)

6. Romantisch relaxen in de getijdenpoelen bij Tegal Wangi Beach

Uluwatu Beach en Padang-Padang Beach zijn de meest populaire strandjes langs de Bukit-kust, maar wat ons betreft kun je beter het onbekende Tegal Wangi Beach bezoeken. Hier vullen de getijdenpoeltjes zich telkens weer met vers zeewater. Rond laagtij, in de avonduurtjes, viert romantiek hoogtij; je hoeft alleen maar met je geliefde en een flesje wijn in een van de poeltjes te badderen.

7. Verken de natuurlijke infinitypools bij de Peguyangan-waterval

Hard bewijs hebben we niet, maar we vermoeden dat Bali over de grootste infinitypooldichtheid ter wereld beschikt. Als je de oversteek naar het eiland Nusa Penida maakt kun je een duik nemen in het natuurlijke zwembad bij de Peguyangan-waterval. Je bereikt deze pool, mét uitzicht op zee, door af te dalen langs het steile trappetje. Je krijgt er óók nog een rugmassage bij, mits je plaatsneemt onder het watervalletje dat erin uitkomt.


Atuh Beach is een relatief onbekende parel op Nusa Penida (Foto: Hendrojkson, Wikimedia Commons)

8. Breng een bezoekje aan het betoverende Atuh Beach

Wat ons betreft is Atuh Beach op Nusa Penida het mooiste strand van Bali. Als je niet beter zou weten zou je denken dat je op Leonardo Dicaprio’s The Beach bent belandt. Het strand ligt in een magisch mooie baai met lichtblauw water. Het strand van spierwit zand deel je meestal met een handvol andere strandgangers. Tijdens eb komt het kleurrijke koraalrif bovendien bloot te liggen.

Ben je een echte Zuidoost-Azië liefhebber en kan je geen genoeg krijgen van droombestemmingen als Bali? Dan is ons nieuwste reisinspiratie-boek met de leukste hotspots en activiteiten buiten de gebaande paden ook iets voor jou!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Flappen tappen: dit zijn de duurste stranden ter wereld

Waar denk jij aan bij de Malediven of St Tropez? Juist, stranden waar mensen die zwemmen in het geld vakantie vieren. Wat zijn nu eigenlijk de duurste stranden ter wereld?  Door te kijken naar de prijs van zonnebrand, water, bier, lunch en een ijsje is er een een Strand Prijsindex gemaakt van de duu...

Waar denk jij aan bij de Malediven of St Tropez? Juist, stranden waar mensen die zwemmen in het geld vakantie vieren. Wat zijn nu eigenlijk de duurste...

Een blik achter de schermen met fotograaf Marije

Vraag jij je weleens af hoe een reportage voor Columbus Travel tot stand komt? Lees dan vooral verder, want Columbus Travel-fotografe Marije van de Vlekkert vertelt je meer over haar werk voor Columbus en over haar recente reis naar Canada.

Vraag jij je weleens af hoe een reportage voor Columbus Travel tot stand komt? Lees dan vooral verder, want Columbus Travel-fotografe Marije van de Vl...

Sneak peek van de nieuwste Columbus Travel editie

Gaat jouw hart sneller kloppen van ontdekkingsreizen? Dan hebben wij goed nieuws. Nog maar heel even wachten en dan ligt de nieuwste edite van Columbus Travel – die geheel in het teken staat van ontdekkingsreizen – in de winkel. Vanaf 20 augustus kun jij er een bemachtigen, maar we hebben nu alvast...

Gaat jouw hart sneller kloppen van ontdekkingsreizen? Dan hebben wij goed nieuws. Nog maar heel even wachten en dan ligt de nieuwste edite van Columbu...