Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Chapmans Peak Drive

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Natuurlijk zijn er nog wel wat risico’s als je over Chapman’s Peak Drive rijdt, maar deze fantastische weg langs de kust heeft de laatste jaren behoorlijk wat veiligheidsmaatregelen moeten ondergaan, en nu is het veilig
Het gevoel is perfect. Zet je auto aan de kant bij een van de uitkijkplekken, stap uit en kijk naar de zee. Zie je dat puntje aan de horizon? Dat moet wel haast Antartica zijn. Of kijk naar beneden en zie de spectaculaire rotspartijen en een fantastische uitkijk op het vissersdorpje Hout Bay.
De tien kilometer lange weg begint in Hout Bay en brengt je helemaal naar het strand van Noordhoek. Onderweg zie je een indrukwekkende muur van bergen aan de ene kant, en de perfecte kustlijn aan de andere kant. Hoewel Chapman’s Peak Drive redelijk populair is onder de toeristen, blijft het er toch relatief rustig, en kun je nog steeds van een rustige en romantische zonsondergang genieten.
Het is het handigst als je de Chapman’s Peak Drive start vanaf de Noordhoek kant. Niet alleen heb je dan het best uitzicht en de beste mogelijkheden om je auto even aan de kant te zetten.