Oost Zambia

South Luangwa, het echte Afrika!

South Luangwa was hier op 2009-02-05 Gepost op: 2008-11-25 3 reacties.
South Luangwa, Zambia Een bedeelte waar veel over te vertellen valt. Op de voorhand ben ik niet geheel objectief aangezien ik zelf een safaricamp in South Luangwa heb. Maar dat is natuurlijk niet voor niiks! Voordat ik en mijn voormalige vriendin in South Luangwa besloten te investeren hebben we veel reizen gemaakt door Zuidelijk Afrika, voornamelijk de safari gebieden met authentiek karakter. We zijn ookwel in Zuid Afrika bij private game farms geweest wat soms erg goed beviel maar je mist gewoon het element van het echte Afrika, ongereptheid, cultuur, een relatief onaangetast ecosysteem etc. Veel mensen verkijken zich op de prijs om het echte Afrika te ontdekken. Het lijkt wel of het alleen voor de welgestelden is. Helaas is dat vaak ook wel zo. Maar er zijn manieren om Afrika te ontdekken die niet altijd veel geld hoeven te kosten. Vaak beland je wel in een groepsreis of moet je genoegen nemen met het openbaar vervoer, wat je zenuwen op de proef stelt.
Waarom Remote Afrika zo duur is...simpel voordat je Westerse service kan velenen in de bush lopen de kosten heel erg hoog op. Alles komt van ver en moet vervoerd worden. De mooie natuurgebieden zijn begaanbaar gemaakt voor bezoekers dat betekent een netwerk van samenwerkende bedrijven, infrastructuur etc.

Zambia is voor de avontuurlijke safari toerist zeer goed bereisbaar. Zowel over het land maar vooral via de luchtvaart. Het service niveau staat zeer hoog zonder dat het ten kosten gaat van het natuurlijke gevoel. Je zal niet snel airco's vinden in je kamer en je moet niet bang zijn voor een insect in je chalet. Een sterk plus punt van South Luangwa is dat het gidsniveau er hoog is. M.a.w. je bent op safari met een echte kenner van het gebied. Dit onderwerp viel mij wel eens tegen in andere safari landen. Zimbabwe maakt hierop weer een uitzondering. In de parken van Zim lopen ook veel gidsen rond met uitzonderlijke kennis van de natuurgebieden.

Het zal jullie niet ontgaan dat ik een fanatiek wildlife fotograaf ben. Dat is ook een van de redenen waarom het zeker de moeite waard is om eens contact op te nemen indien je het optimale uit je fotografie wilt halen. Het beste is om dat met mij op safari te gaan. Ik heb niet zoveel kennis als de Zambiaanse gidsen van de natuur maar mijn kennis voldoet ruim en ik vind het leuk om leuke fotografische momenten te creeren. We zullen ook meer gericht de safaris gaan toespitsen op fotografie en natuur. Er wordt binnenkort een hide gebouwt op ons terrein bij een waterplas, waar vooral in de maanden juli, augustus, september en oktober veel van gebruik van gemaakt zal worden door de beesten rondom de lodge. Ook zijn er workshops op komst met natuurfotografie als onderwerp.
Indien je vragen hebt of meer info wilt hebben kan je altijd even een mailtje sturen. INFO@TRACKANDTRAILRIVERCAMP.COM
Je kan op de volgende websites kijken:
www.trackandtrailrivercamp.com
www.luangwariver.com (fotosite)0
3

Foto's bij dit blog

Chalet bij Track and Trail River Camp met uitzicht op de rivier
Chalet van binnen
Ons zwembad aan de rand van de rivier met een dek als uitkijkpos
Wij organiseren safari's in open jeeps en te voet met een ervare
Alle blogs van South Luangwa
 

3 reactie(s) bij "South Luangwa, het echte Afrika!"

 • profile image comment

  Ik ben vorig jaar al in Zambia geweest, maar nadat ik nu meer over South Luanga heb gezien en gelezen krijg ik kriebels om terug te gaan. Geweldig! Ook een hele mooie website. Ik weet dus waar ik naar toe moet als ik terug ga! :o) Groetjes Kiran

  Door Kiertje1986 • geplaatst op 2010-10-18 11:01:23
 • profile image comment

  Afgelopen zomer heb ik het South Luangwa national parke bezocht! Ik vond het schitterend! Het was het eerste park dat we aandeden met onze reis en gelijk ook het mooiste! We zijn zeker van plan nog een keer terug te keren naar het South Luangwa national park!

  Door -Iris- • geplaatst op 2008-12-12 16:40:38
 • profile image comment

  Je hebt mij wel nieuwsgierig gemaakt, we gaan volgend jaar naar India, maar we zijn zeker nog eens van plan om naarAfrika te gaan. Ik zal eens op je site kijken Groetjes Jelle

  Door Jelle51 • geplaatst op 2008-11-26 13:24:13

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.