Egypte Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Toetanchamon toont gezicht

Gepubliceerd: 05 nov 2007
0

Voor het eerst wordt het gezicht van de Egyptische farao Toetanchamon aan het publiek getoond. Sinds gisteren ligt deze veelbesproken leider in een omhulsel van plexiglas met airconditioning in zijn graftombe, in de Vallei van de Koningen in het Egyptische Luxor.

Precies 85 jaar geleden werd de farao ontdekt door de Britse onderzoeker Howard Carter. Door het mummificatieproces is het gezicht intact gebleven. De rest van zijn lichaam is langzaam in poeder veranderd. Dit komt mede door de hitte en vochtigheid die de vele toeristen met zich meebrengen.

Toetanchamon regeerde in Egypte tussen 1345 tot 1335 voor Christus. Uit onderzoek is gebleken dat hij waarschijnlijk rond zijn achttiende overleed. Een infectie in zijn gebroken been zou de doodsoorzaak zijn. Hoewel hij niet lang aan de macht is geweest wordt er sinds de vondst van zijn graf veel gespeculeerd over zijn leven en dood.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Egypte artikelen
Bizar
Wauw: natuurverschijnselen waar je kippenvel van krijgt

27 jul 2016, Niks is krachtiger dan Moeder Natuur. Zij zorgt ervoor dat wij zoveel moois kunnen bezoeken en beleven hier op aarde. Deze natuurverschijnselen zijn zo ontzettend bijzonder dat je ze eigenlijk niet mag missen. Zet ze op je bucketlist!

0
Reisnieuws
Deze prachtige reiservaringen laten stress verdwijnen

06 jul 2016, Zit je agenda helemaal vol? Heb je de ene na de andere deadline op de planning, nog wat gezellige etentjes tussendoor en niet te vergeten je sportlessen? Soms is het echt even te veel. Met dit lijstje fantastische reiservaringen ontvlucht jij de d...

0
Bizar
8 megablunders die toeristen maakten op reis

13 mei 2016, Als je de kranten moet geloven, doen toeristen heel wat domme dingen zodra ze hun eigen huis uit stappen. Bijvoorbeeld beelden uit de oudheid slopen. Of binnendringen bij Sea World. Lees hier de meest idiote dingen die toeristen op reis hebben uit...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.