Chobe National Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Betaalbare excursie naar Chobe NP vanuit Livingstone

Chobe National Park,
Botswana


Vanuit de plaats Livingstone bij de Victoria Falls in Zambia kan gemakkelijk het schitterende Chobe National Park in Botswana bezichtigd worden. De autorit naar de grens bij Kazungula duurt nog geen uur. Nadat je daar de Zambezi bent overgevaren, ben je in Botswana. Dat land kan met een Nederlands paspoort zonder visum bezocht worden. Bedenk wel dat, als je weer terug naar Zambia wilt, je voor dat land bij aankomst een double entry visum koopt (USD 80 p.p.). Het bespaart je geld (een single entry visum kost USD 50 p.p.) en je gaat vrij snel door de douane.
Het is mogelijk om Chobe tijdens een dagexcursie vanuit Livingstone te bezoeken. Het is echter sterk aan te raden om er 1 of nog beter 2 nachten te blijven waardoor je langer van de vele wilde dieren en de prachtige natuur kunt genieten en je meer kans hebt om iets bijzonders te spotten.
Het verblijf in een van de lodges is echter erg duur. Een prima goedkoper alternatief is kamperen, een mogelijkheid die door de touroperator Kalahari Tours in Kasane (Botswana) tegen een zeer redelijke all-in prijs wordt aangeboden. Het voordeligst is als je via internet boekt; betaling gebeurt pas ter plaatse. Als je de optie 3 dagen/2 nachten kiest, bevat het pakket 2 overnachtingen in een walk-in tent, alle maaltijden en dranken, entreegelden, 4 game drives en 2 rivier cruises. Vooral dat varen is fantastisch! De olifanten komen in meerdere kuddes naar de oever om hun dorst te lessen. Ze lopen het water in naar de eilandjes en passeren dan de boot op slechts enkele meters afstand. Nijlpaarden en grote krokodillen zijn ook heel dichtbij. Het overnachten in een privé mobiel tentenkamp middenin de wildernis is ook een belevenis. Je hoort de olifanten rondom je door de bush lopen. De kolossen worden door middel van vuur wel op veilige afstand gehouden.
Wij hebben 3 onvergetelijke dagen gehad en voor ons was dit de eerste keer dat we in een kleine tent (zonder eigen badkamer) hebben geslapen, maar voor 2 nachten was dat heel goed te doen. Ik kan de excursie naar Chobe NP met Kalahari Tours zonder meer van harte aanbevelen.

http://[url="http://www.kalaharichobe.com/kalaharitoursitinerary.php" target="_blank"]www.kalaharichobe.com/kalaharitoursitinerary.php[/url]