Botswana Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Roze olifant gespot

Gepubliceerd: 22 mrt 2009
1

Berichtten wij vorige week al dat er een unieke roze dolfijn in een meer in Louisiana rondzwemt, gisteren spotte een cameraploeg van de BBC een albino-olifant in Botswana.

Het drie maanden oude kalf bevond zich in een kudde van zo’n tachtig olifanten in de Okavango Delta. Hoewel het dier niet echt wit is, maar roze-bruin, denken experts dat het een zeldzame albino is. Zijn kans op overleven is klein, omdat het felle Afrikaanse licht zijn ogen en huid kan aantasten.

Overlevingskans
Ecoloog Mike Chase geeft het roze olifantje nog niet op: ’Hij heeft geluk dat hij zich bevindt in de Okavango Delta, want hier kan hij schuilen voor de zon onder de grote bomen en in de modder rollen om een beschermlaag te krijgen. Het kalf loopt nu nog veilig in de schaduw van zijn moeder.’

Uniek
Hoewel albinisme bij Aziatische olifanten geregeld voorkomt, is de genetische afwijking minder gewoon bij de grotere Afrikaanse soort. ‘Ik bestudeer de olifanten in deze regio nu al tien jaar, maar dit is de eerste keer dat ik een albino-kalf tegenkom,’ aldus Dr Chase van de stichting Olifanten Zonder Grenzen.

Foto door Mike Holding van de BBC
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Botswana artikelen
Reisnieuws
Doen! De mooiste bestemmingen buiten de gebaande paden

16 aug 2016, Als ervaren reiziger en Columbuslezer wil je niet alleen de voorgekauwde toeristische plekjes leren kennen, maar ben je vooral benieuwd naar de mooie plekken buiten de gebaande paden. Het wordt steeds lastiger om echt onontdekte plekjes te vinden,...

0
Reisnieuws
Doen: de allermooiste hikes ter wereld

26 jul 2016, Hiken is iets wat wij reizigers graag doen. Al wandelend de mooiste natuur en omgeving verkennen, kom je dicht bij de ware aard van het land. Columbus Travel laat je de allermooiste hikes ter wereld zien. Trek die wandelschoenen maar vast aan!

2
Blog
Lachen met safarigangers

24 apr 2016, Veel safarilodges hebben een grote eettafel zodat alle gasten gezellig bij elkaar zitten. ’s Avonds bij het kampvuur vertelt iedereen over zijn ervaringen van die dag. De leeuw die een impala aan het verorberen was. Of een luipaard in een boom. ...

0

Reacties van bezoekers Reageer

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Toch wel bijzonder. maar ik neem aan dat er bij dieren in verhouding ook regelmatig (genetische) afwijkingen voorkomen maar dat de natuur ze inderdaad gauwer laat sterven, dat wij het daarom minder zien. Hopelijk krijgt dit olifantje de kans te groeien en niet te veel last te hebben van zijn roze huidje.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.