Uruguay bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Uruguay is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Uruguay zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Uruguay, kun je zien waar je het best in Uruguay naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Uruguay als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Montevideo

Dit is de hoofdstad van het land en tevens de belangrijkste trekpleister. In de architectuur van het Zuid-Amerikaanse land vind je Spaanse, Italiaanse en art deco-invloeden terug. In de stad is de financiële situatie erg goed, ze luistert daarom naar de bijnaam ‘het Zwitserland van Amerika’. Winkelen kun je het beste doen op de Avenue 18 de Julio, ook zijn er enkele vlooienmarkten in de stad, waarvan Feria de Tristán Narvaja de bekendste is. Het centrum van Montevideo heeft een oude kern met gebouwen uit de koloniale tijd.

Punta del Este

De meest bezochte badplaats ten oosten van Montevideo. Aan alles is gedacht: ideale stranden, zwem- en zongelegenheid, jachthavens, casino’s en golfbanen. Het schiereiland bestaat voornamelijk uit strand en is om die reden erg gewild. Als je van het goede uitgaansleven wilt genieten moet je een stukje verderop zijn in La Barra en José Ignacio.

Isla Gorriti

Een van de eilanden voor de kust van Uruguay. Dit eiland trekt veel bezoekers, met name om zijn zandstranden en een ruïne van een achttiende-eeuws fort.

Colonia Suiza

Deze voormalige Zwitserse landbouwkolonie uit 1862 staat ook wel bekend als Nieuw Helvecia. De stad is hét centrum van de zuivelproductie en de Zwitsers hebben ook hun bouwstijl nagelaten. Het schijnt dat er een aantal mooie uitzichtpunten in het stadje te vinden zijn.

Cabo Polonia

Een afgelegen kustdorpje middenin de duinen, waar je prachtig kunt wandelen. In de zandduinen en op de rotsen leven enkele zeeleeuwenkolonies. De duinen bij Cabo Polonia horen tot de grootste ter wereld, net als de populatie zeeleeuwen.

Semana Criolla

De naam van de heilige paasweek Semana Santa in dit land. Allerlei traditionele activiteiten passeren tijdens deze week de revue, zoals rodeo, barbecueën, dressuur rijden en optredens met Uruguayaanse volksmuziek.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Uruguay voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Uruguay