Suriname bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Suriname is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Suriname zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Suriname, kun je zien waar je het best in Suriname naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Suriname als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Centraal Suriname Reservaat

Dit gebied is het grootste Natuurreservaat van Suriname en één van de grootste beschermde tropische regenwouden ter wereld. Het gebied is een samenvoeging van verschillende parken en beslaat hiermee tien procent van Suriname. Door de grote verscheidenheid aan ecosystemen is er een grote diversiteit aan plant- en diersoorten. Ook bevindt zich hier de hoogste berg van Suriname, de Julianatop.

Tafelberg

In het Centraal Suriname Reservaat ligt ook de Tafelberg, een driehoekig, vlak plateau van tien kilometer breed en met zijden van vijftien kilometer. Je kunt hier diverse expedities maken.

Fort Zeelandia

Een voormalige Nederlandse fort dat ontstaan is toen Nederlanders een handelsvestiging bouwden bij het dorp Parmirbo (nu Paramaribo). Fort Zeelandia werd na verschillende aanvallen een kazerne, een gevangenis en inmiddels is het een museum.

Raleighvallen

In de Coppename rivier vind je de Raleighvallen. Dit zijn stroomversnellingen die ontstaan doordat het water zich een weg baant langs de granieten onderlaag. Tevens kun je hier de Voltzberg beklimmen, een granieten rots die prachtig uitzicht biedt. Diverse organisaties verzorgen tochten door dit gebied.

Brownsberg Nature Park

Brownsberg Nature Park is vooral een paradijs voor vogelspotters. Als je mazzel hebt, zie je erg zeldzame soorten. Als je ze niet ziet, kun je ze alsnog horen.

Brokopondo

De plaats Brokopondo ligt in het gelijknamige district Brokopondo. Je vindt er een zandbadplaats langs de Surinamerivier. Het district zelf heeft vele bergen en watervallen, zoals de Prinses Ireneval en de Leovallen.

Colakreek

Colakreek is een recreatiepark en natuurbadplaats. De naam is afgeleid van Cola, omdat de bruine kleur van het water erop lijkt. Je kunt er onder andere zwemmen, waterfietsen ook kamperen.

Galibi

In het dorpje Galibi kun je indianen ontmoeten en zeeschildpadden zien. De belangrijkste legplaats van deze dieren zijn de stranden van Galibi.

Kasikasima

De Kasikasima gebergte is een must-visit. Je kunt door de Jungle wandelen, waar je vanaf een uitzichtpunt uitzicht over de regenwoud van de Amazone hebt, je kunt de berg beklimmen, zwemmen, het inheemse dorp bezoeken en boswandelingen maken.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Suriname voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Suriname