Riobamba

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

El Nariz del Diablo

Riobamba,
Ecuador


De treinreis naar El Nariz Del Diablo oftewel de "duivelsneus" is een van de mooiste treinritten die je kunt maken. In het verleden reisde je reist op het dak van een oude trein door de ruige binnenlanden van Ecuador. Het terrein veranderd per uur en je reist door verschillende dorpen waar de lokale bevolking zich om de trein verzamelt. De treinreis is het spectaculairste gedeelte van het oorspronkelijke traject van Quito naar Guayaguil. De duivelsneus is het laatste punt van de reis en is bekend door het hoogteverschil dat de trein overbrugt. De afdaling is zelfs zo steil dat conventionele haarspeldbochten niet meer voldoen. Om toch af te kunnen dalen zigzagt de trein tussen wissels achtereenvolgens voor en achteruit naar beneden.
Het traject begint tegenwoordig Riobamba waar de trein erg vroeg vertrekt. Het verste punt is dus de "Duivelsneus" hier is echter geen station. Na de "Duivelsneus" keert de trein terug naar het voorliggende station in Alausi.
Door een paar domme Japanners, mag je helaas niet mee op het dak zitten en zetten ze vandaag de dag moderne treinen in. Voor mij was deze 'daktocht' echt onvergetelijk!