Bolivia

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Mirador de Irala

Bolivia


Toen onze trip door Parque Nacional Gran Chaco del Kaa-Iya ten einde was, had Nick, onze gids van Nick's Adventures, nog een verassing in petto voor ons. Hij bracht ons aan het einde van het park nog naar een mooi uitzichtpunt; Mirador de Irala.

Ik liep een beetje achteraan, omdat ik nog enkele foto's van de omgeving wilde schieten. Ik had niet gehoord dat we goed moesten opletten bij de rotsen. Toen we eenmaal bij het fantastische uitzichtpunt kwamen, hoorden we het 'gekrijs' van enkele ara's. Ze vlogen net weg van hun nestje uit de rotsen en vlogen boven onze hoofden de jungle in. Een geweldig moment.

Ook de omgeving mag er absoluut zijn. Een fantastisch vergezicht. Het is een schande dat deze hele groene omgeving ooit zal verdwijnen. Er is een groot probleem in Bolivia met Chinezen die land opeisen of krijgen van de regering. Zij kappen bossen om en jagen de dieren weg, of erger, doden de dieren voor hun medicijnenindustrie. Ooit zal in deze groene omgeving een snelweg naar Paraguay worden aangelegd. Een trieste constatering.

Terwijl ik nadenk over de duistere toekomst van dit stukje natuur, dat volledig gratis is, keren de ara's terug naar hun nest.