ruthvp

profiel ruthvp

Naam

Ruth van der Pool

Reviews

0

Foto's & tips

6

Blogs

0

Lid sinds

04 november 2007

Favorieten

Fav. werelddeel

Azië

Fav. land

Indonesië

Fav. stad

Buenos Aires

Mijn Motto

'Get outta here.'

 

1 reactie(s) bij "ruthvp"

  • profile image comment

    Beste Reisreporter, Vanaf nu heb je de mogelijkheid om te reageren op de persoonlijke pagina van andere Reisreporters. Laat dus snel een bericht achter bij een van je mede-Reisreporters! Als je zelf een reactie krijgt, ontvang je hiervan een e-mail. Deze instelling kan je wijzigen in je profiel-pagina. Veel plezier met reageren! Webmaster Reisreporter

    Door Saphira • geplaatst op 2008-06-03 17:14:01

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (6)

'464649' door ruthvp '464649' door ruthvp

Indonesië

Indonesië

Trouwen op het strand

ruthvp

Op Gili Trawangan kun je redelijk 'goedkoop' trouwen op het strand.. Hotel Vila Ombak heeft een wedding arrangement waarbij je alle toeters en bellen krijgt. Je trouwt officieel voor de wet van Denpasar (dominee en ambtenaar worden 'ingevlogen', maar je zit net iets verder verwijderd van het drukke trouwverkeer op Bali. Onderhandelen kan bij Vila Ombak, wij hebben de prijs uiteindelijk zo'n 4000 USdollar (!) omlaag gekregen, door het arrangement 'uit te kleden' en langzaam dingen er weer bij te onderhandelen. Legalisatie e.d. van het huwelijk zijn redelijk makkelijk.

'464652' door ruthvp '464652' door ruthvp

Indonesië

Indonesië

Bahasa Indonesia

ruthvp

Neem de moeite om wat woordjes Bahasa Indonesia te leren. De mensen kunnen het heel erg waarderen en je hebt er profijt van bij onderhandelen en bij het afwimpelen van ongewenste handelaartjes. Ze gaan toch sneller weg als je "tidak, terima casih" zegt dan "no, thank you". Bij het onderhandelen gaat de prijs sneller omlaag als je "waaaaah, mahal!" roept en van 20 dollar omlaag gaat naar "sepuluh ribu rupiah". Het is voor beginners een grammaticaal makkelijke taal, je kunt je redelijk snel verstaanbaar maken door gewoon wat woorden achter elkaar te plakken. "ada kamar kocong?" (is er kamer leeg?) Selamat!

'464651' door ruthvp '464651' door ruthvp

Indonesië

Indonesië

Derawan, Sangalaki,..

ruthvp

Eigenlijk is heel Kalimantan een aanrader, en dat zeg ik zonder alles gezien te hebben. Je kunt met een (speed)boot naar het eilandje Derawan gaan. Vanaf daar kun je boten charteren voor dagtrips naar Kakaban (met een binnenmeer met miljoenen kwallen die niet prikken!) en Sangalaki (waar je op 'Manta avenue' een 'manta-garantie' hebt!). Ga met de manta rays snorkelen, je ziet ze waanzinnig goed en ze gaan zelfs met je spelen.. Top-activiteit!