Welkom bij Columbus Reisreporter

'845251' door MariekeH '845251' door MariekeH

AustraliëWest Australië

AustraliëWest Australië

Avontuurlijke trip

MariekeH

Het zuidwesten van Australië biedt volop avontuur in een kleine regio: prachtige wijnvelden, de perfecte surfgolven, afgelegen outbackgebieden, de mooiste kustlijnen op aarde, schitterende onaangetaste natuur, maar ook gezellig bruisende dorpjes. De ´Warren beach track´ begint bij Leaning Marri campground (GPS: -34.5389, 115.875). Het is een rustige, natuurlijke en schaduwrijke camping met alleen een toilet. Hier kun je wandelen, vissen en genieten. Welkom in het D’Entrecasteaux National Park. De track is alleen voor 4 WD auto's en je moet enige ervaring hebben met offroad rijden. Het pad gaat door prachtige bossen, waar plotseling een gigantisch zandduin uitsteekt. Dit zandlichaam schuift elk jaar langzaamaan het bos in en daardoor zie je boomstammen verdwijnen onder een laag zand. Een indrukwekkend natuurverschijnsel. Deze zandheuvel kun je beklimmen met je wagen. Als je het pad vervolgt, eindig je op het strand waar enorme grote golven op het zand slaan. Hier kun je zwemmen, kanoën op de zoetwater rivier, zeevissen of gewoon genieten van de leegte. Met laagtij kun je oostwaarts over het strand rijden, een kleine rivier oversteken en vervolgens de duinen weer in gaan en uitkomen in Northcliff. Reistip: dit gebied is afgelegen. Je bent op jezelf aangewezen. Vraag lokaal advies over de staat van de track bij een benzinepomp, politiebureau, kroeg, of mensen op de camping. Laat altijd aan iemand weten waar je naartoe gaat en meldt jezelf weer als je mogelijkheid hebt, zodat niemand onnodig naar je gaat zoeken. Laat de banden van je 4WD aflopen tot 15 PSI op het zand. Negeer geen borden. Blijf bij je auto wanneer je pech hebt. Deze is makkelijker te lokaliseren en zorgt voor eten, drinken en beschutting. Wij Nederlanders zijn de lange afstanden in Australië niet gewend. Houd hier rekening mee met je reis. Je hoeft niet gigantisch veel kilometers af te leggen om een geslaagde vakantie Down Under te beleven. Sinds maart 2017 gaan er directe vluchten vanuit London naar Perth. Ook met een tussenstop in Bali kun je goedkoop naar Perth vliegen. Vanuit Perth zijn er volop opties tot het huren van een avontuurlijke 4WD met benodigdheden tot kamperen, waaronder een daktent.

'845250' door inge55 '845250' door inge55

CanadaBanff National Park

CanadaBanff National Park

Beer

inge55

We hebben een rondreis door Canada gemaakt Een van de eerste stops was in het nationale park En tot ons grote geluk hadden we al snel deze beer gespot

'845249' door LRison '845249' door LRison

ThailandKanchanaburi

ThailandKanchanaburi

Witte Tempel op ( boo

LRison

In de provincie Kanchinaburi ligt tegen de bergen op de grens met Birma de kompleet witte Tempel de Wat Hin Lam Pachee waarvan ook het interieur geheel wit is met centraal een grote gouden Boeddha die heel erg afsteekt tegen al dat wit, buiten staan op de 4hoeken wachters, de Tempel lijkt op een schip te staan met de blauwe vloer als water.

'842567' door krijnvandergiessen '842567' door krijnvandergiessen

KeniaAmboseli NP

KeniaAmboseli NP

Stofhappen

krijnvandergiessen

Nog een foto uit het geweldige Amboseli. Dit keer niet zwart-wit, maar in kleur om de prachtige zonsopkomst weer te geven. 2 zebras vechten (of spelen) op de open vlaktes, terwijl de warme zonnestralen het opstuivende stof oranje kleuren. Het was erg vroeg in de ochtend, en dit waren een van de eerste dieren die we die dag spotte: meteen raak dus! Als je niet in een van de dure lodges wilt overnachten, zet dan je tentje op bij de ‘community campsite’ net buiten het park. Vanaf daar is het slechts enkele minuten rijden naar de poort. Als je de dag van tevoren al je toegangsbewijs hebt gekocht (gewoon bij de poort), rijd je als eerste het park in terwijl de zon opkomt achter de Kilimanjaro!

'840990' door gorke '840990' door gorke

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Earth Peaks bezoeken

gorke

De Earth Peaks is een typische topografische formatie door stapels aarde die zich over miljoenen jaren verzamelen. De aardingsplekken veroorzaakt door korstbeweging werden verdiept en verbreed door natuurlijke kracht, en uiteindelijk werden er aardepilaren geboren. Deze aardpijlers zien er vanaf de verte levendig uit als een bos, vandaar de naam "aardebos". Yuanmou, ligt ongeveer 200 km. van Kunming, en is de beroemdste plaats van Yunnan voor het aardewoud. Ben je in de buurt ga dan zeker een mooie wandeling door dit geweldige gebied maken. Vooral tegen zonsondergang is het adembenemend mooi en je bent er zo goed als alleen!

'842582' door MiekeDeHaas '842582' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Rijstterrassen en...d

MiekeDeHaas

Yunnan , daar moet je zijn voor de rijstterrassen. Vooral in Yuanyang kom je ogen te kort. De rijstterrassen vallen inmiddels onder UNESCO . Logisch. Elk rijstterras is ook een kunstwerken op zich. De dorpjes liggen prachtig aangrenzend aan de rijstterrassen. Vanuit deze dorpjes gaat de plaatselijke bevolking op pad om ze te bewerken, aan te planten enz. Hun uitzicht is niet verkeerd maar de werkzaamheden zijn zwaar. Het blijft handwerk. Een tour langs al die rijstterrassen verveelt geen seconde. Alleen februari en maart is er water op de rijstterrassen en dat maakt het zo speciaal.

Het Venetië van het noorden... en dat klopt. Uitgemolken, absurde prijzen, gekte in de straten en regelrechte oplichting als je de trotse Belfort gaat beklimmen. Net als in Venetië dus en da... Lees meer

Na Ella beginnen we aan het laatste gedeelte van onze trip. We rijden van Ella naar Tissamaharama. Dit plaatsje is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Yala National Park. Yala National Par... Lees meer