Welkom bij Columbus Reisreporter

'903963' door MHamelink '903963' door MHamelink

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Relaxen in San...Fran

MHamelink

In San Francisco zijn veel plekken te vinden met prachtig uitzicht over de stad. Het Mission Dolores Park is een aanrader! Je kunt hier heerlijk relaxen en genieten van de zon en het uitzicht over de stad.

'903962' door hestermaasdam '903962' door hestermaasdam

IndiaVaranasi

IndiaVaranasi

In de Gali's

hestermaasdam

Varanasi is een stad waar je je niet snel verveelt, de kleurrijke mensen, heilige mannen, de koeien , geiten en honden er is veel te zien. Op de Ghats is altijd wat te doen maar ook de Gali's ; de straatjes achter de ghats zijn heerlijk om door te dwalen.

'903961' door MHamelink '903961' door MHamelink

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Wildlife spotten...ti

MHamelink

Grand Teton is een prachtig natuurpark in Wyoming. Het grenst in het noorden aan Yellowstone. We wandelen graag in de natuur. We besloten om Grand Teton ook op een andere manier te verkennen, namelijk vanaf het water! Met een raft over een rustig gedeelte van de Snake River. We genoten van de ondergaande zon achter de prachtige bergen. Onderweg hebben we prachtig zich op de natuur en spotten diverse dieren. Zo kwamen we een mama moose met kalf, bevers, wasbeer, veel vogels en deze prachtige American Eagles tegen! Deze trotse ouders hadden een enorm nest gebouwd in de boom. Volgens onze gids zouden er makkelijk 4 volwassen mensen in passen. Wat een indrukwekkende beesten!

'855480' door Dragonfly '855480' door Dragonfly

FilipijnenCebu

FilipijnenCebu

Eb op Malapascua

Dragonfly

Het is de moeite om het eiland Malapascua over te lopen als het eb is. Grote velden van zeewier worden zichtbaar en de bevolking van de eilanden worden 'wakker' en doen wat bij vloed niet kan. Bootjes repareren, proviand van de bootjes afhalen of mosselen en schelpdieren zoeken. Tijdens onze wandeling naar het kleine vissersdorpje, trokken we veel belangstelling van de bevolking. Dat deel van het eiland wordt nog nauwelijks door toeristen bezocht. Er werd ons koffie aangeboden en een broodje en we moesten even gaan zitten voor een praatje. De ondergaande zon zorgde er voor dat we enorm veel foto's maakten in het stadje dat aan de zee ligt, waardoor we uiteindelijk in donker weer terug moesten lopen naar de andere kant van het eiland. We werden begeleid door enkele kinderen, die ons de weg terug wezen.

'873775' door CBurgstad '873775' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Je blijft kijken...!!

CBurgstad

De provincie Yunnan staat bekend om een paar spectaculaire natuurgebieden: de koolzaadvelden (vooral als ze in bloei staan), de Red Earth, Earth Peaks en vooral de rijstterrassen van YuanYang. Drie dagen reden we door het gebied van de rijstterrassen en we stopten op veel plaatsen om te genieten van de prachtige uitzichten. Wat een prestatie is het geweest van het Hani-volk om dit gebied in de loop van 1000 jaar zo te ontwikkelen dat elke vierkante meter wordt benut om iets te verbouwen. En elke stop gaf ons weer een ander beeld en andere kleuren om van te genieten. Het verveelde nooit!!!

'889131' door MiekeDeHaas '889131' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Wereldterrassen

MiekeDeHaas

Onbeschrijfelijk zijn de rijstterrassen in Yuanyang. Hier kijk je op het rijstterras Duoyishu. Afhankelijk van zon, mist, tijdstip en standpunt kleuren de rijstterrassen. Eigenlijk zou ik dit rijstterras wel 10 keer kunnen gaan bekijken. Steeds is het weer anders. Zover als je kunt kijken zie je terrassen. Deze foto is s'morgens vroeg genomen. Men heeft mooie uitkijkpunten gemaakt waar je een overweldigd uitzicht hebt. En wanneer je wat vroeg in de ochtend bent, hebt je het uitzicht voor je zelf. Daarna komen de Chinezen massaal toegestroomd. Maar dan ben je nog steeds de enige westerse persoon. Maar zodra je geen 'officieel' uitkijkpunt kiest, en die zijn er in overvloed, weet je zeker dat je alles voor jezelf hebt. En dat is aan te bevelen.

VOEDING In deze landen kun je heel bijzondere dingen eten! In Cambodja hebben we op de markt larven, vliegen en kevers gegeten! Emmers vol vispastei zie je op de markt tussen het groente en fruit. Wa... Lees meer