Welkom bij Columbus Reisreporter

'1097052' door travelbag '1097052' door travelbag

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Stilleven

travelbag

In India is het vaak genieten op straat. Voor mijn gevoel stap ik daar altijd een film binnen. Je zintuigen worden er op allerlei manieren geprikkeld. Soms een enorme hectiek, maar achteraf zijn er af en toe ook nog wel rustige plekjes te vinden. Het is soms wel even zoeken. Een gebrek aan mooie straat taferelen heb je er in ieder geval niet.

'1097051' door hestermaasdam '1097051' door hestermaasdam

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

EthiopiëYedebub Biheroch Bihereseboch na Hizboch

Pijpje roken

hestermaasdam

We bezoeken verschillende stammen w.o. de Dorze en de Konso. Tussendoor komen we in een pottenbakkersdorp waar deze man tevreden aan zijn pijpje zit te lurken.

'1097050' door ejbaaijens '1097050' door ejbaaijens

GeorgiëTbilisi

GeorgiëTbilisi

De verschillende...ge

ejbaaijens

Wat wij aantrekkelijk vinden aan Tbilisi? In ieder geval de vele gezichten van deze stad! We verkennen graag wandelend de stad, bij voorkeur zonder kaart. Van te voren bekijken we wel wat de richtpunten in de stad zijn. We maken vele kilometers en het valt op dat je soms maar een paar honderd meters hoeft te lopen om weer een heel andere kant van de stad te zien. De oude stad is heel karakteristiek met oude deel gerestaureerde huizen tegen de heuvel geplakt. De lange weg richting Vale park met oude grauwe Sowjet flats. De omgeving van de Sameba Kathedraal waarvandaan je mooie uitzichten over de stad hebt. Loop je aan de achterkant van de kathedraal de wijk in aan de rand van de spoorweg, dan loop je door authentieke smalle straatjes die soms steil naar beneden lopen richting de rivier die dwars door de stad loopt. In die wijk kregen we ook zicht op het houten huis op de foto. Zoals je ziet een landelijk beeld. Wil je nog meer afwisseling, loop dan naar het stationsgebied met de diverse markten. De markt die wij bijzonder vonden lag achter de overdekte groente en fruitmarkt aan de rand van het stationsplein. Loop je door dit overdekte deel dan zie je in de openlucht aan het spoor allerlei auto's staan waar van uit groente en fruit gekocht wordt. Mooie karakteristieke mensen met vaak diep getekende gezichten prijzen hun waar aan. Koop wat kleins en ga gesprekken aan. De mensen waren zeer aardig.

'1095996' door travelbag '1095996' door travelbag

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Up the hill in Hampi

travelbag

Om naar Hampi te gaan verblijf je meestal in Hospet. Het ligt op ongeveer 30 minuten rijden. Bezoek Hampi vroeg in de morgen. Regel een tuk tuk die je eventueel ook de verdere dag door het gebied rijdt. De afstanden zijn niet allemaal te belopen. Begin je dag op een van de mooie uitzichtpunten op een van villa en zie de zon opkomen, ga dan lekker ontbijten en geniet de verdere dag van dit mooie gebied vol tempels.

'1096327' door Rhodaxx '1096327' door Rhodaxx

India

India

Woestijnvolk maakt he

Rhodaxx

Met een Jeep of op een kameel de zonsondergang in de zandduinen van de Thar woestijn doorkruisen is leuk. Nog leuker is het als je daarna aanschuift bij een heerlijke diner onder de sterrenhemel in een tentenkamp. En als je dan tijdens je tocht door de woestijn deze vrolijke mensen bent tegengekomen is het feestje compleet.

'1096363' door Menno Schaefer '1096363' door Menno Schaefer

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Grote Burgermeester

Menno Schaefer

Dit portret van grote burgermeester maakte ik in de haven van Den Oever. Het is een soort die niet veel in Nederland te zien is. Deze meeuwen soort lijkt veel op de mantelmeeuw maar hij mist het zwart in de veren. Daardoor is hij bijna egaal wit. Het mooiste is dat deze op de cover van het boek Birk staat van Jaap Robben. Iets waar ik best trots op ben.

Wij hebben in Bagan het geluk om Koelin tegen het lijf te lopen. Koelin heeft een horsecart, een karretje dat achter een paard is gespannen en waarmee hij toeristen hoopt rond te rijden. Het is zijn b... Lees meer

TAIRUA | We maken een kleine détour voor we ons enkele dagen settelen op de Coromandel Peninsula. Nu we hier toch in de buurt zijn, wil ik heel graag ‘The Hobbiton’ bezoeken. Dat is de herbouwde movie... Lees meer