Welkom bij Columbus Reisreporter

'1000455' door martinhectors '1000455' door martinhectors

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Costa RicaCentraal Costa Rica (hoogland)

Koperkopsmaragdkolibr

martinhectors

We waren in San Gerardo de Dota in hoofdzaak om de quetzal te spotten. In de tuin van onze lodge zoemde het van de kolibries die af en aan vlogen. Ik heb hier dan ook wat tijd doorgebracht om deze vluggerds te kunnen vastleggen. Deze koperkopsmaragdkolibrie is één van de kleinste soorten in Costa Rica. In het wild kan je hem slechts in een beperkt deel van het land vinden. Hij is endemisch in Costa Rica.

'1000454' door steven-dijkshoorn '1000454' door steven-dijkshoorn

BulgarijeSofia

BulgarijeSofia

Ivan Vazov nationaal.

steven-dijkshoorn

Het wereldberoemde Ivan Vazov nationaal theater in Sofia is het oudste theater van Bulgarije en een van de belangrijkste gebouwen van Sofia. Het gebouw staat midden in het centrum van de stad aangrenzend aan de City Garden, de stedelijke tuinen. Er zijn helaas geen tours door het gebouw. De enige manier om het nationaal theater te bezoeken is door een kaartje te kopen voor een voorstelling. De voorstellingen zijn wel in het Bulgaars, maar de ervaring om in een prachtig oud theater te staan met een rijke geschiedenis, is werkelijk onbetaalbaar. Ook het gebouw van de buitenkant en de City Gardens zijn zeker de moeite waard om eens te bekijken. De sfeer om het Ivan Vazov theater is erg goed. En je kan er lekker ijs eten.

'1000453' door steven-dijkshoorn '1000453' door steven-dijkshoorn

GriekenlandZakynthos

GriekenlandZakynthos

Rustig, mooi en...gen

steven-dijkshoorn

Bij Korakonisi hebben wij kunnen genieten van het prachtige uitzicht zonder andere toeristen. Er is een mooi wandelpad aangelegd, en een duik nemen is ook geen probleem. Paar minuutjes afdalen over een wandelpad (niet geschikt om met slippers te doen) en je staat met je voeten in het water. En vooral de route er naartoe is fantastisch. Kronkelwegen en uitzichten om van te genieten! En er is ook een leuk tentje waar je eten en drinken kan kopen. Wij vonden dit 1 van de leukste locaties vanwege het prachtige uitzicht en de rust. Wij hebben Korakonisi in de ochtend bezochten raden het aan om er een kijkje te nemen.

'984985' door MiekeDeHaas '984985' door MiekeDeHaas

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Fairy Pools

MiekeDeHaas

Vandaag las ik in de krant dat Skye behoort tot een van de gebieden die overlopen worden door toerisme. Het werd vergeleken met Venetië, Barcelona, Amsterdam, enz. De boodschap van het artikel was 'hoe houden we de toerismestroom in de hand'. Ik was toch wel enigszins verbaasd over deze berichtgeving. Ik was daar van half september tot eind september. Ik had totaal niet het gevoel overlopen te worden, in tegendeel zelfs. Geen horde mensen of in de file gestaan. Ik vond Skye fantastisch en zelfs rustig. Qua drukte staat het in geen verhouding met bijvoorbeeld Venetië . Wellicht dat het midden in de zomer drukker is? Kies dus voor het voor- of naseizoen. Ook dan heb je mooi weer. De wandeling naar de 'De Fairypools'is schitterend. Al moest ik riviertjes oversteken waarbij ik van het ene paaltje naar het andere moest springen/stappen. Niet mijn sterkste kant. Achteraf had ik het niet willen missen. Het is een mooi leeg landschap met enorme bergen en kleine watervalletjes.

'995771' door agrotewal '995771' door agrotewal

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Een overnachting om..

agrotewal

Het motto van Columbus, een reis maken weg van de massa is op mijn lijf geschreven. Voor mij geen overvolle camping, maar het liefst een stuk natuur waar we alleen of met een enkeling genieten van al het moois wat Marokko te bieden heeft. En gelukkig zijn de plaatsen er nog steeds. Al wordt het lastiger en moeten we soms beter ons best doen. Het is of ik intenser geniet als ik een plekje ontdek waar geen toeristen of reizigers te vinden zijn. Ach een enkeling is best fijn zo nu en dan, maar geen groepen alsjeblieft. Het is dan ook met een beetje weemoed dat ik deze prachtplek deel, ga, maar vertel het niet door. Straks wordt het overspoelt door toeristen. Alhoewel niet iedereen een wereldplek herkent als er niets te vinden is dan natuurschoon. Wanneer je onderweg bent van Azrou naar Midelt of zoals ik in omgekeerde volgorde, dan kom je zomaar een zijweg tegen die leidt naar een uitgedoofde krater. Zo'n drie kilometer een ongeplaveid weggetje volgen en dan op 2000 meter hoogte ontvouwt zich een onwezenlijk mooi panorama. Er is een hotel wat model had kunnen staan voor Hotel California, helaas al jaren gesloten en in beginnende staat van verval. Verder een geweldig mooi groen/blauw meer. In de tijd dat het hotel Atlas Lake Inn nog geopend was (tot 2015) kwamen er nog mensen met een camper. Nu ben je vrijwel alleen, in een ongerepte natuur, met wat loslopende honden en een huis wat bewoond door mensen die metingen verrichten. Als je de foto vergroot zie je in het midden onze camper staan en een paar honderd meter naar rechts onze buurman. Al dit moois kun je vinden op de volgende coordinaten: N33.08077 W4.99329

'983520' door sgtravel '983520' door sgtravel

Costa RicaMonteverde

Costa RicaMonteverde

Kolibries spotten in.

sgtravel

Het nevelwoud van Monteverde staat bekend om de grote hoeveelheid dieren die je kunt spotten, tijdens een wandeling door het park. De kolibrie stond hoog op m'n lijstje en tijdens mijn wandelingen, heb ik ook enkele exemplaren mogen spotten. Het fotograferen is dan een stuk lastiger omdat ze meestal op grotere afstand zijn en zeer snel bewegen. De oplossing is een kolibrietuin, meestal in de buurt van een andere attractie (die van mij was naast de zipline). Hier hangen vele voerbakjes met suikerwater en staan er planten om de vogels aan te trekken. Het zijn nog steeds wilde vogels die in het nevelwoud leven, dus er is geen garantie. Maar ik had zeker wel 40 vogels rond zoemen in deze