Welkom bij Columbus Reisreporter

'904963' door Sierd '904963' door Sierd

Groot-BrittanniëWales

Groot-BrittanniëWales

Men of Harlech

Sierd

Ik ben gek op Middeleeuwse architectuur in zijn algemeenheid, en zeker van kastelen kan ik geen genoeg krijgen. En wales heeft er genoeg. Het mooist vind ik een tocht naar de kleinere onbekende kastelen. Die ruïnes heb je meestal voor jezelf. Maar er moet gezeg worden dat de grote toeristentrekkers ook wel wat hebben. zoals in dit geval het kasteel van Harlech, met enige recht het machtigste kasteel van Wales. Gebouwd in 12383 door Edward I om met een aantal andere kastelen de Welsh in het noorden onder de duim te houden. Het heeft in zijn tijd heel wat belegeringen doorstaan. De laatste belegering van de beroemdste, en de langste in heel Groot Brittannië. Vanaf 1461 tot 1468 was het kasteel van de buitenwereld afgesneden, alhoewel er pas in juli 1468 een serieuze poging werd ondernomen om het kasteel daadwerkelijk in te nemen. De volgende maand viel het kasteel. Hierna is het nooit weer als fortificatie gebruikt. Deze belegering heeft ook een lied opgeleverd, Men of Harlech, ter ere van de verdedigers. Dit lied word zelf nu nog gebruikt in legeronderdelen van Welshe afkomst en bij voetbalwedstrijden...

'904748' door karinm '904748' door karinm

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Verenigde Arabische EmiratenDubai

Shoppen in Dubai

karinm

Druk, veel hoogbouw en weinig authentiek: zo kwam Dubai op mij over. En hoewel ik niet zo hou van shoppen en grote malls, heb ik me hier wel vermaakt en mijn ogen uitgekeken. Vooral omdat het allemaal niet gek genoeg kan: een skibaan in een mall waar het 's zomers makkelijk 50 graden wordt, de dames met burka's maar daaronder de meest glimmende en strakke leggings en torenhoge hakken, en de bushokjes met airco. Wat een plek. Enigszins authentiek vond ik dan nog de oude markt, waar ook deze muiltjes keurig op een rijtje te koop werden aangeboden. Natuurlijk veel te klein voor mijn Nederlandse poezelige voetjes maatje 41.

'904747' door joycemul '904747' door joycemul

ItaliëRome

ItaliëRome

Waterballet op het...

joycemul

De avondzon zakte langzaam weg achter de Sint Pieter... en dan zie je dit waterballet bij één van de twee fonteinen op het Sint-Pietersplein.

'855480' door Dragonfly '855480' door Dragonfly

FilipijnenCebu

FilipijnenCebu

Eb op Malapascua

Dragonfly

Het is de moeite om het eiland Malapascua over te lopen als het eb is. Grote velden van zeewier worden zichtbaar en de bevolking van de eilanden worden 'wakker' en doen wat bij vloed niet kan. Bootjes repareren, proviand van de bootjes afhalen of mosselen en schelpdieren zoeken. Tijdens onze wandeling naar het kleine vissersdorpje, trokken we veel belangstelling van de bevolking. Dat deel van het eiland wordt nog nauwelijks door toeristen bezocht. Er werd ons koffie aangeboden en een broodje en we moesten even gaan zitten voor een praatje. De ondergaande zon zorgde er voor dat we enorm veel foto's maakten in het stadje dat aan de zee ligt, waardoor we uiteindelijk in donker weer terug moesten lopen naar de andere kant van het eiland. We werden begeleid door enkele kinderen, die ons de weg terug wezen.

'873775' door CBurgstad '873775' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Je blijft kijken...!!

CBurgstad

De provincie Yunnan staat bekend om een paar spectaculaire natuurgebieden: de koolzaadvelden (vooral als ze in bloei staan), de Red Earth, Earth Peaks en vooral de rijstterrassen van YuanYang. Drie dagen reden we door het gebied van de rijstterrassen en we stopten op veel plaatsen om te genieten van de prachtige uitzichten. Wat een prestatie is het geweest van het Hani-volk om dit gebied in de loop van 1000 jaar zo te ontwikkelen dat elke vierkante meter wordt benut om iets te verbouwen. En elke stop gaf ons weer een ander beeld en andere kleuren om van te genieten. Het verveelde nooit!!!

'889131' door MiekeDeHaas '889131' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Wereldterrassen

MiekeDeHaas

Onbeschrijfelijk zijn de rijstterrassen in Yuanyang. Hier kijk je op het rijstterras Duoyishu. Afhankelijk van zon, mist, tijdstip en standpunt kleuren de rijstterrassen. Eigenlijk zou ik dit rijstterras wel 10 keer kunnen gaan bekijken. Steeds is het weer anders. Zover als je kunt kijken zie je terrassen. Deze foto is s'morgens vroeg genomen. Men heeft mooie uitkijkpunten gemaakt waar je een overweldigd uitzicht hebt. En wanneer je wat vroeg in de ochtend bent, hebt je het uitzicht voor je zelf. Daarna komen de Chinezen massaal toegestroomd. Maar dan ben je nog steeds de enige westerse persoon. Maar zodra je geen 'officieel' uitkijkpunt kiest, en die zijn er in overvloed, weet je zeker dat je alles voor jezelf hebt. En dat is aan te bevelen.

Dag 1&2 - 24/25 juni 2018 - Vancouver Gisteren 24/6 vertrokken en na 3 speelfilms, 2 docu’s, een keer eten, een paar snacks en een paar hazenslaapjes gearriveerd in Canada. Op het vliegveld pakken we... Lees meer

VOEDING In deze landen kun je heel bijzondere dingen eten! In Cambodja hebben we op de markt larven, vliegen en kevers gegeten! Emmers vol vispastei zie je op de markt tussen het groente en fruit. Wa... Lees meer