Welkom bij Columbus Reisreporter

'1013345' door neretslok '1013345' door neretslok

Zuid-AfrikaKaroo NP

Zuid-AfrikaKaroo NP

Kroonkraan

neretslok

De kraanvogel komt over de hele wereld wel voor, zowel als trekvogel en als broedvogel. De kroonkraan komt specifiek alleen in het zuidelijke deel van Afrika voor. Deze maakt het, met zijn uitgestoken tong, wel heel bont naar de fotograaf toe!

'1013344' door krijnvandergiessen '1013344' door krijnvandergiessen

Oman

Oman

De dolfijnen van...Mu

krijnvandergiessen

Musandam, gelegen op het puntje van het Arabische schiereiland, is een afgelegen deel van Oman. Dit stukje Oman is volledig omringd door zee aan de ene kant, en de Verenigde Arabische Emiraten aan de andere kant. Dit gebied wordt ook wel de 'Arabische Fjorden' genoemd, en terecht. Steile rotswanden torenen aan beide kanten hoog boven het water uit, en jij vaart er op je dhow heerlijk ontspannen tussen door. 's avonds ga je ergens in een baai voor anker, en val je op het bovendek in slaap onder duizenden sterren. Een bijzondere ervaring! De grote hoeveelheid aan dolfijnen maakt deze trip nog bijzonderder. Speels zwemmen ze met je mee, en springen zo nu en dan uit het water. Een geweldig gezicht! Wij zijn hier nu twee keer geweest, en hebben onze prive dhow gehuurd bij Khasab Sand Tours. Een lokaal bedrijfje, en zeer goed georganiseerd. Boek wel een prive boot, anders kan het zo maar zo zijn dat je met tientallen anderen op je bootje zit!

'1013343' door kburgers1 '1013343' door kburgers1

Canada

Canada

Niagara Falls

kburgers1

De Niagara Falls liggen op de grens tussen Amerika en Canada. Vanaf de Canadese kant heb je een goed voor aanzicht op de drie watervallen. De Horsesoe falls (ook wel Canadian Falls genoemd), Bridal veil falls en de American falls. Vanaf de Amerikaanse kant kan je echter dichterbij de watervallen komen, als de wind een beetje verkeerd staat dan kan je er zeik nat worden. Eind september is de top drukte van het toerisme seizoen af genomen en kan je in rust dit natuurgeweld aanschouwen.

'1000651' door ThijsVDenBurg '1000651' door ThijsVDenBurg

SpitsbergenLongyearbyen

SpitsbergenLongyearbyen

Aurora Borealis op...

ThijsVDenBurg

Ondanks de kou, hebben we een paar uur van dit hele bijzondere schouwspel met verwondering bekeken. Een beetje geluk met het weer en de zonneactiviteit moet je wel hebben. Maar als dan het dansende licht in volle glorie schijnt is dat adembenemend (net als de overige de 4 nachten erna ook ;)

'1000421' door ManonVanGoethem '1000421' door ManonVanGoethem

NoorwegenTromsø

NoorwegenTromsø

De onwerkelijke...sch

ManonVanGoethem

Wow! Dat is wat ik dacht toen we de top bereikten van onze wandeling op Senja en dit uitzicht hadden! Senja is het minder bekende zusje van de Lofoten, en daardoor voelt het hier nog een stuk ongerepter. Tijdens onze wandeling kwamen we maar 3 andere wandelaars tegen. En eenmaal op de top hadden we dit uitzicht helemaal voor ons zelf! Het weer was lekker typisch Noord-Noorwegen: Zon en heftige regenbuien wisselde elkaar af. Wat zorgt voor een prachtig dramatisch en bijna onwerkelijk uitzicht!

'1006605' door whelder '1006605' door whelder

PolenZuidoost Polen

PolenZuidoost Polen

Vlotvaren

whelder

Het grensgebied tussen Polen en Slowakije ligt deels in het Tatra-gebergte. Daar loopt de Dunajec als grensrivier. Op deze grensrivier kun je vlotvaren. Dat zou een saaie bedoening zijn als de omgeving niet zo ontzettend mooi was. Een prima bestemming voor iemand die iets nog iets voor de herfst zoekt want dan vind er een ware kleurenexplosie plaats.

Chéngdū is de grootste stad in het westen van China en de transferhub voor Tibet. Een beetje rondwandelen in de stad, Mao Zedong een vriendelijke groet toezwaaien. In een uitermate staat van rust zwaa... Lees meer