Welkom bij Columbus Reisreporter

'861920' door Jan10e '861920' door Jan10e

Zuid-AfrikaCape Town

Zuid-AfrikaCape Town

Broekie Lace...Consta

Jan10e

Een aantrekkelijke plek om in de buurt van Kaapstad een wijntje te proeven is Constantia Glen. Deze wijnboerderij ligt aan Constantia Mainroad op weg naar Houtbaai. Net onder Constantia Neck waar je hier op uitkijkt. Je kunt er heerlijk zitten op de veranda met Broekie Lace en genieten van de entourage van het gebouw, de tuinen en de wijngaarden. Mooie vogels vliegen er rond die zich tegoed doen aan de bloemen van de Protea's. Behalve wijn proeven kun je er ook lunchen of een kaasplateau bestellen. In het zomerseizoen hebben ze wat langere openingstijden ingesteld zodat je niet meer om 17.00 hoeft 'op te krassen'. Want dan is het tenslotte juist borreltijd. Dus niet al staande effe snel 4 wijntjes proberen.... maar lekker op je gemak gaan zitten en genieten van het uitzicht, de wijn en de hapjes. Wat betreft de opties die er zijn aan Constantia Mainroad is dit toch wel mijn favoriet.

'861916' door Sandral '861916' door Sandral

Verenigde Arabische EmiratenBastakiya

Verenigde Arabische EmiratenBastakiya

Windtoren

Sandral

Na zonsondergang hebben de straatjes in de wijk Al Bastakiya in Dubai een heerlijke romantische sfeer, en kun je de bijzondere windtorens (barieels) van de traditionele woningen bewonderen. Ze vangen hiermee de wind, waardoor er natuurlijke ventilatie en hierbij verkoeling plaatsvindt. In de winter en tijdens zandstormen kunnen ze ze soms afsluiten met houten luiken.

'861894' door MaurenaLevina '861894' door MaurenaLevina

GriekenlandKreta

GriekenlandKreta

Het mooie Balos beach

MaurenaLevina

Wij lazen op internet dat Balos beach het mooiste strand van Kreta is en zelfs van heel Griekenland wordt genoemd. Tijdens onze vakantie op dit eiland, huurden wij voor een paar dagen een auto (op de hoofdwegen goed te rijden) om oa dit plekje op te zoeken. Balos Beach ligt op een schiereiland genaamd Gramvousa, het noordoosten van Kreta. Ongeveer 7 kilometer voordat je Balos beach per auto bereikt, dien je een euro te betalen om de enige weg ernaar toe te betreden. Van een goede geasfalteerde weg, verandert dit in een onverharde weg zonder vangrail. Op de dag dat wij erheen reden, regende het zelfs en vonden wij het rijden nog best spannend als er tegenliggers voorbij reden. Je kunt daar gratis parkeren en volgt er nog een korte wandelroute door de bergen om het strand te bereiken. Dit kun je per ezel doen, maar per voet is prima te doen en liever voor de diertjes :) onderweg kom je berggeitjes tegen en bij aankomst heb je een enorm mooi uitzicht op de lagune van Balos beach. Wauw, wat is het er mooi! Het water is helder blauw en het zand is mooi wit! Dit is een foto vanaf het strand gezien omdat de meeste een foto vanaf de bovenkant maken (wat ook meer dan logisch is). Een tip: ga hier lekker vroeg heen ! Dit strand wordt nl ook bezocht door toeristen die per boot hier aanmeren (lees, een megagrote boot!) en is de rust ver te zoeken. Desalniettemin is het strand groot genoeg om de grote groepen te vermijden, maar voor de foto's is het aan te raden :)

'849961' door ThijsVanDenBurg '849961' door ThijsVanDenBurg

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Mistige morgen op Inl

ThijsVanDenBurg

Myanmar of het voormalige Birma staat bekend om hun erg vriendelijke mensen. De prachtige tempelstad Bagan en de bekende U-Bein bridge foto's. Ook de 'traditionele' vissers op Inle Lake worden regelmatig op de kijker gezet. Of ze ook nog eens echt vissen binnenhalen is een tweede. Ze hengelen in ieder geval wel handig geld van toeristen binnen. De foto's zijn meestal wel prachtig. maar om de echte vissers te zien is vroeg opstaan om een boottocht te maken over het meer een aanrader. En vroeg betekent als het donker is vertrekken. Met de ochtendgloren zie je de bedrijvigheid al op het water. Wij hadden geluk met het weer en het licht. Op afstand heb ik deze vissers kunnen fotograferen. Vooral de leegte en sfeer spreken me aan. Uitvergroot komt deze foto echt tot zijn recht.

'845851' door deerik '845851' door deerik

SwazilandHlane Royal NP

SwazilandHlane Royal NP

Shoot them!!

deerik

Omdat het een gekte van jewelste was in het park, de koning ging op safari, besloot ik bij onze lodge wat te relaxen. Alleen al 350 man/vrouw personeel en meer dan het dubbele aan bewakers, pfff... wat een gekkenhuis. Ik lig op bed, tot het moment dat mijn maatje aan komt lopen, 'er staan 9 neushoorns bij de waterhole!!!'. Ik dus snel mn tas gepakt en speer naar de waterhole, er stonden er wel 14! Fanatiek begin ik plaatjes te schieten, maar de neushoorns gaan verder naar rechts, waar alle bewakers en staff ed van de koning staan. Ik wurm me er al fotograferend een beetje tussendoor. Krijgt wat vreemde blikken maar doe mn ding.... en schuif verder naar 'rechts', stiekem tussen de beveiligers en bewaking van de koning door. Dan komen er 3 kolossen mijn kant op, ik ga op de grond liggen, half onder het hek en maak mn plaatjes. Achter mij hoor ik ineens 'Yeahh man, Shoot them'. Als ik omkijk staat een generaal me lachend aan te kijken en wijst naar mn telelens en de neushoorns. Ik lijk wel een sluipschutter vind hij, zoals ik onder de prikkeldraad doorkruip ;). Laat hem een foto zien en snel vervang ik mn telelens, want ze komen wel heel dichtbij. Duik weer op de grond en maak o.a. dit plaatje, ze staan op een kleine 4 meter van me vandaan, met alleen een paar grassprieten ertussen. Als ik nog vol adrenaline opsta, blijk ik naast de koning van Swaziland te staan en krijg ik nog meer verbaasde blikken van de bewaking. Ik pak mn telefoon, kiek snel de Koning en laat de verbaasde menigte achter me, een close encounter en een paar mooie foto's rijker.

'846614' door corriedewinter '846614' door corriedewinter

ChinaZhejiang Sheng

ChinaZhejiang Sheng

Laat je verrassen doo

corriedewinter

Tijdens een rondreis in de provincie Fujian kan je niet om de typische 'tulou'(aarden huizen) heen. Vroeger boden deze hoge kasteelachtige gebouwen ook bescherming aan de Hakka minderheid. Hier zie je het interieur van zo'n tulou. Op de achtergrond door de opening zie je de buitenkant van een andere tulou. De aarden muren zijn onderaan wel twee meter dik. Op de benedenverdieping zijn geen ramen en er is maar één ingang naar de binnenplaats, waar ook de huistempel staat. De families leven verticaal: elk gezin heeft een of meer kamers op iedere etage. Helemaal beneden zijn de keukens, op de tweede verdieping wordt de voorraad bewaard en nog hoger zijn de woonvertrekken. De meeste tulou worden bewoond, in de tulou waar ik sta, worden kamers verhuurd. Je maakt het leven dan van dichtbij mee, in tegenstelling tot bijvoorbeeld de tulou bij Chuxi waarvan je alleen de binnenplaats kunt bezoeken, omdat op de overige verdiepingen privévertrekken zijn. Een voordeel van overnachten is ook dat je dichtbij het dorp zit. Zo bekeken wij op het dorpsplein, waar je ballonnen ziet hangen, een marionettenvoorstelling en dronken heerlijk thee onder de poort van de tulou.

Rome is best druk over het algemeen. Vaak zoek ik het liefst wat rustigere plekjes op maar soms dompel ik me onder in de drukte van een stad. Piazza Navona is zo’n plek. Het historische langwe... Lees meer