Welkom bij Columbus Reisreporter

'845577' door hansdewildt '845577' door hansdewildt

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

DuitslandNoord Rijnland-Westfalen

Stronken kerkhof !

hansdewildt

In de bossen rond Boppard in Duitsland worden de bossen een beetje aan hun lot overgelaten. Laat de natuur , natuur zijn zeggen de Duitsers en waarom ook niet. Mooi al die boomstronken die met mos begroeid zijn.

'845576' door kburgers1 '845576' door kburgers1

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Fireweed

kburgers1

Overal in Alaska zagen we in de zomer van 2016 fireweed in het landschap. Deze wildflower staat veel aan de kant van de autoweg. De paarse kleur valt goed op in de prachtige groene ongerepte natuur. De plant is vernoemd naar het woord 'fire' omdat deze plant vaak opspringt in gebieden waar brand is geweest.

'845575' door Graaf '845575' door Graaf

JordaniëDana Wildlife Reserve

JordaniëDana Wildlife Reserve

Olifant

Graaf

Het kostte mij weinig fantasie om in deze rots een olifant te zien. Door erosie hebben een aantal rotsen in het Dana National Parc hele mooie en grillige vormen gekregen. Het is prachtig om hier wandelingen (met gids) te maken.

'842697' door CBurgstad '842697' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Onwerkelijk...

CBurgstad

In de provincie Yunnan in het zuiden van China vind je diverse unieke en bijzondere landschappen. De Red Earth, de Earth Peaks , de felgele koolzaadvelden en de rijstterrassen van Yuanyang. Drie dagen rijden we door het gebied van de rijstterrassen en we stoppen op vrijwel elk uitzichtpunt. We treffen het ontzettend met het weer en hebben vrijwel geen last van de hardnekkige mist die hier soms dagenlang kan hangen. Telkens zijn de kleuren weer anders! Wat is dit toch een onwerkelijke en bizarre wereld. Je gelooft je ogen soms niet... Door het vrij heldere weer zie je de blauwe lucht weerkaatst in het water in de terrassen.

'842732' door marcvankessel '842732' door marcvankessel

Groot-BrittanniëSchotland

Groot-BrittanniëSchotland

Neist Point

marcvankessel

Neist Point is een van de bekendste vuurtorens van Schotland en daarmee niet echt een bestemming buiten de gebaande paden. Maar desalniettemin biedt een wandeling over de hoge kliffen langs de kust, en dan met name rond zonsondergang, prachtige uitzichten.

'844518' door marcvankessel '844518' door marcvankessel

Argentinië

Argentinië

Ready to go

marcvankessel

Morgen is het zover. Dan vertrek ik naar Brazilië voor het maken van een reportage voor Columbus. Met schrijfster Ynske trek ik met een huurauto vanaf de hoofdstad Brasilia het binnenland in. Het merendeel van de wegen in dat gebied is onverhard. Ik heb zin in het avontuur en de opdracht. Laten we hopen dat we onderweg niet met panne komen te staan. ;-)

Na de prachtige treinreis vervolgden we onze reis in Kandy en het oostelijke gedeelte van Sri Lanka. We zijn in Kandy de tempel van de tand gratis binnen geglipt om vervolgens na een roerige nacht in... Lees meer

We vertrekken morgenochtend met de trein van Ella naar Kandy. Naar het schijnt een van de mooiste treinreizen ter wereld. De trein is vaak al weken vantevoren volgeboekt en wij waren daarom ook blij n... Lees meer