Welkom bij Columbus Reisreporter

'1098172' door hansdewildt '1098172' door hansdewildt

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Even spoelen.

hansdewildt

De bevolking van Negombo leeft voornamelijk van de visvangst. Dagelijks is er een vismarkt waar de verse vis constant wordt aangevoerd. Op het strand waar talrijke vissersboten af en aan varen wordt de vis meteen schoongemaakt en gesorteerd. Daarna nog even in de zee schoonspoelen en dan kan hij de markt op !!

'1098171' door Dalix '1098171' door Dalix

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Ruzie om een boom

Dalix

Tijdens een safari in het Krugerpark waren we getuige van het volgende. We hadden een moeder jachtluipaard met een welp onder een boom gespot. Na een tijdje verscheen er een neushoorn, die op de jachtluipaarden afging. De jongste begon met een schijnaanval, maar wist dat hij het uiteraard niet kon winnen. De moeder kwam hem helpen, maar ook zij blies de aftocht. Het bleek dat het duo onder de boom van de neushoorn zaten, want toen de neushoorn in de aanval ging en de jachtluipaarden er vandoor gingen, claimde de neushoorn zijn boom en ging er lekker bij liggen. De katten schoven toen maar een boompje op. Wat je niet op deze foto ziet is dat dit hele gebeuren gadegeslagen werd door een twee zebra's en een giraffe! Een bijzonder moment.

'1098170' door twalia '1098170' door twalia

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Leeuwen in Etosha

twalia

Wat zou ik hier nog graag een keer terug gaan, Etosha National park. Het park is echt uniek, zo anders dan andere wildparken. Dit komt door de enorme zoutvlakte, de Etosha pan. Deze zoutvlakte zou al meer dan 100 miljoen jaar geleden gevormd zijn. Op zijn grootst is de zoutvlakte 130 kilometer lang en 50 kilometer breed. Daarmee beslaat de pan ongeveer een kwart van het park. Het witte landschap is kenmerkend voor Etosha en levert de meest prachtige plaatjes op. Wat een mazzel hebben we als er twee leeuwen op de witte vlakte lopen tijdens zonsondergang!

'1097485' door hbplaatjes '1097485' door hbplaatjes

KeniaMasai Mara NP

KeniaMasai Mara NP

Mist over de savanne.

hbplaatjes

In de Masai Mara in Kenya valt altijd wel een buitje, maar februari is normaliter vrij droog met geel of kort gras. Ook hier is het weer wellicht wat van slag. We hadden van alles wat. Voordeel was dat we 2x een zonsopkomst met mist over de savannes hadden. Dit gaf een heel apart effect dat we nog niet eerder gezien hadden. Uiteraard wil je dan graag een leuk onderwerp op de voorgrond hebben en een wat hogere plek. Deze impalaman werkte uitstekend mee. Je kijkt hier van het zuidwestelijk deel van de Masai Mara (de triangle) richting de Mara Rivier. De zon komt links op de foto op en dat is dus in het oosten. Veel beter kan je dag niet beginnen in dit prachtige park.

'1097862' door Dianadm '1097862' door Dianadm

IJslandWestland

IJslandWestland

Overnachten op de...L

Dianadm

Eén van de meest bijzondere overnachtingsplekken van IJsland is deze caravan die bovenop de Langjökull-gletsjer staat. Klein en basic, maar alles wat je echt nodig hebt is aanwezig. De Langjökull is met een oppervlak van 1021 km² de één na grootste gletsjer van IJsland en je kunt hier diverse activiteiten ondernemen zoals gletsjerwandelen. een huskytocht en sneeuwscooteren. Overdag zijn er daarom nog wel wat mensen op de gletsjer (het is hier nooit heel druk), maar als de laatste bezoekers zijn vertrokken ben je helemaal alleen. Een unieke ervaring, de stilte, weidsheid en de steeds wisselende weersomstandigheden. De Langjökull is te bereiken met een 8wd truck en de overnachting kan alleen geboekt worden bij plaatselijke toeristenbureautjes in IJsland zelf. Omdat er slechts één caravan staat, moet je een beetje geluk hebben dat ie nog niet gereserveerd is. Het vervoer en 24 uurs verblijf op de gletsjer kost ongeveer 150 euro p.p. (max. 2 personen) Niet goedkoop, maar wel een ‘once-of-a-lifetime' - ervaring.

'1097177' door neretslok '1097177' door neretslok

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Tengger

neretslok

Het Bromo-Tengger-Sumeru NP. Je moet er wat over hebben. Half drie 's nachts je bed uit, rit naar boven, uren in de nachtelijke kou wachten totdat de zon opkomt. En dan is er een magisch moment. Links de krater met de Bromo vulkaan, op de voorgrond de mount Batok en op de achtergrond (nauwelijks zichtbaar) de vulkaan Sumeru. Voorwereldlijk mooi!

Na het avondmaal sta ik een tijdje buiten op het dek van onze boot en ik tuur, gebogen over de reling, over de Stille Oceaan. Het is al donker en de avond is zwoel, er waait een lauwwarm briesje. Naas... Lees meer