Welkom bij Columbus Reisreporter

'919030' door Bobvaneck '919030' door Bobvaneck

ItaliëMilaan

ItaliëMilaan

De Duomo van Milaan

Bobvaneck

De duomo van Milaan, het is en blijft een fantastische kerk. Het plein erom heen is altijd vol met toeristen, fotografen en natuurlijke de lokale bevolking. De binnenstad van Milaan vind ik altijd wel leuk om rond te lopen, een mooie route is bijvoorbeeld van de duomo naar de Navigli wijk te lopen. Je gaat dan in principe vanuit het meer commerciele deel naar de wat alternatievere kant van Milaan. Onderweg kom je interessante bouwwerken tegen en winkels in overtal uiteraard. In de Navigli wijk of net daarvoor zijn ook een aantal ontzettend leuke barretjes en restaurants waar de locals vaak komen voor Lunch en Aperitivo. Dat laatste is het beste, je koopt 1 drankje bij een bar en kunt daarvoor gebruik maken van het open buffet.

'918874' door dorie '918874' door dorie

IndiaOdisha

IndiaOdisha

" Sigaar uit eigen...

dorie

Veel oude vrouwen in Odisha zagen we een sigaartje roken, zitten voor hun huis of op de markt. Deze mooie oude dame genoot zichtbaar van haar sigaar.

'918873' door Graaf '918873' door Graaf

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Tagong

Graaf

Je kunt buiten de TAR (Tibet’s Autonome Regio) nog authentieke stukken Tibet bezoeken in west China. De streek Kham wordt China’s Oost Tibet genoemd. Doordat deze streek al eerder is ingelijfd, behoort “het nu gewoon” bij China, en heb je dus ook geen permit nodig. Vanuit Chengdu rijd je naar het westen naar Kangding, dit is een hoofdstad van deze regio. Kham strekt zich ten westen en zuiden van deze stad uit, tot in Tibet. Je vindt hier de mooie Tagong graslanden en prachtige kloosters. Hier staan gebedsspreuken zoals ‘Om Mani Padme Hum’ in het Tibetaans op de bergen geschilderd (in Tibet zelf staan er alleen maar teksten in het Chinees op de bergen geschilderd), en zijn ze hier veel vrijer in hun geloofsovertuigingen, je mag hier ook gewoon foto’s van de Dalai Lama hebben. De mensen lijken hier veel rijker dan in Tibet zelf, ooit hebben ze geld van de overheid gekregen (Chinezen om zich hier te vestigen en Tibetanen als een soort zwijggeld voor onderdrukking). Ook de kloosters zijn hier veel rijker. Alle kloosters die ik heb bezocht waren net helemaal vernieuwd, of ze zijn nog bezig met restaureren. Prachtig herbouwd en in oorspronkelijke staat teruggebracht. De mensen zijn heel open en aardig, en er zijn gelukkig ook geen tekenen van onderdrukking en zwaar bewapende bezetting zoals in Tibet zelf. De East Tibetan Highway die over enkele bergpassen van ruim 4700 meter loopt wordt momenteel ook helemaal verbeterd en zal binnen niet al te lange tijd geasfalteerd zijn zodat het gebied nog gemakkelijker te bereiken is. Deze weg loopt ook een gedeelte over het Tibetaans Plateau. Verder is het bergachtige landschap wel veel groener dan in Tibet zelf, doordat het ook gemiddeld iets lager ligt. De stad Litang ligt op 4014 meter hoogte en heeft een grote Tibetaanse wijk waar ook het enorme Chöde Gompa ligt. Xiangcheng bestaat uit een groep Tibetaanse dorpen met mooie witte huizen gelegen tussen gerstakkers in vruchtbare valleien van de Himalaya. In elk dorp ook weer een echt Tibetaans klooster. Nog wat zuidelijker ligt Shangri-La, een grote stad met een prachtig authentiek Tibetaans oud centrum. De Chinese stad Zhongdian mag zich sinds enkele jaren officieel Shangri-La noemen. Shangri-La is gebaseerd op het boek van James Hilton – Lost Horizon (1933). Hier kun je volop Tibetaanse souvenirs kopen. Het centrum en het grote klooster zijn wel erg toeristisch. Ik vind deze streek een prettig alternatief voor Tibet, waar ik de sfeer van onderdrukking onplezierig vind. Deze foto: Achter het Tibetaanse klooster in Tagong vind je nog een heel woud van stupa's. Hier komen bijna geen pelgrims meer om kora's te lopen.

'873775' door CBurgstad '873775' door CBurgstad

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Je blijft kijken...!!

CBurgstad

De provincie Yunnan staat bekend om een paar spectaculaire natuurgebieden: de koolzaadvelden (vooral als ze in bloei staan), de Red Earth, Earth Peaks en vooral de rijstterrassen van YuanYang. Drie dagen reden we door het gebied van de rijstterrassen en we stopten op veel plaatsen om te genieten van de prachtige uitzichten. Wat een prestatie is het geweest van het Hani-volk om dit gebied in de loop van 1000 jaar zo te ontwikkelen dat elke vierkante meter wordt benut om iets te verbouwen. En elke stop gaf ons weer een ander beeld en andere kleuren om van te genieten. Het verveelde nooit!!!

'889131' door MiekeDeHaas '889131' door MiekeDeHaas

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Wereldterrassen

MiekeDeHaas

Onbeschrijfelijk zijn de rijstterrassen in Yuanyang. Hier kijk je op het rijstterras Duoyishu. Afhankelijk van zon, mist, tijdstip en standpunt kleuren de rijstterrassen. Eigenlijk zou ik dit rijstterras wel 10 keer kunnen gaan bekijken. Steeds is het weer anders. Zover als je kunt kijken zie je terrassen. Deze foto is s'morgens vroeg genomen. Men heeft mooie uitkijkpunten gemaakt waar je een overweldigd uitzicht hebt. En wanneer je wat vroeg in de ochtend bent, hebt je het uitzicht voor je zelf. Daarna komen de Chinezen massaal toegestroomd. Maar dan ben je nog steeds de enige westerse persoon. Maar zodra je geen 'officieel' uitkijkpunt kiest, en die zijn er in overvloed, weet je zeker dat je alles voor jezelf hebt. En dat is aan te bevelen.

'866620' door travelbag '866620' door travelbag

AlbaniëShkodër County

AlbaniëShkodër County

Aan mooie landschappe

travelbag

Richting Shköder, in het uiterste noorden, rijden wij langs mooie landschappen. Het land heeft landschappelijk erg veel moois te bieden. Zo kun je er verschillende dagen in de bergen lopen. Een wandelvakantie in dit land is dan ook zeker aan te raden. Je doet veel mooie plekken aan die je op een hele andere manier ervaart dan als je er even met een auto naar toe rijd. Dus, de wandelschoenen aan en genieten.

Ontdek de wereld gratis Vijf (plus één) redenen waarom free walking tours geweldig zijn Inspiratie opgedaan bij het zien van de beelden van de Nijmeegse Vierdaagse? Of omdat je kind onlangs meede... Lees meer

Giethoorn Een weekendje weg in eigen land, de bestemming is heel toeristisch maar we willen toch vooral ook de omgeving zien. Giethoorn wordt tegenwoordig overspoeld door Chinezen en veel andere toe... Lees meer