Groenland bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Groenland is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Groenland zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Groenland, kun je zien waar je het best in Groenland naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Groenland als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Knallende ijsbergen

In de met ijsbergen overladen baai Ilulissat Kangerlua, ligt een gletsjer van vijf kilometer breed en 1100 meter dik. De baai en de gletsjer zijn een Unesco bestemming sinds 2004. Huur een bootje en huiver bij de knallen die over het water galmen als een van de ijsbergen in de baai door warmtewisselingen explodeert.

De zuidelijke fjorden

Klimmers noemen deze fjorden een van de mooiste uitdagingen ter wereld, reizigers worden er alleen maar stil van: de zuidelijke fjorden van Groenland zijn hoe dan ook adembenemend. Gaat je keuze uit naar het grandioze Tasermiut, of het wonderlijke Torssuqatoq, vlakbij het pittoreske dorp Aappilattoq? Je kunt de fjords bereiken per ferry, met een tour of door zelf een bootje te huren.

Neem de hondenslee

Het ontbreken van wegen in Groenland dwingt je tot alternatieve vervoersmiddelen, waarvan de hondenslee toch wel de leukste is. De honden zijn een bonk spier en energie, omhuld in een zachte, wollige vacht. Er zijn verschillende plaatsen waar je hondensleetrips kunt maken, een daarvan is bij Disko Eiland

Uunartoq warmwaterbronnen

Zie je jezelf, enkele meters van de kust waar grote ijsbrokken voorbij dobberen, in je zwembroek een warmwaterbron in springen? Dit kan bij de Uunartoq warmwaterbronnen, omgeven door mooie groene graslanden. Je flesje Imiaq - het lokale bier - erbij en gegarandeerd dat deze in je top tien van onvergetelijke ervaringen belandt.

Hvalsey Kerkruïnes

De best bewaarde ruïnes in Groenland vind je in het zuiden, vlakbij het stadje Qaqortoq. De kerk is spectaculair gelegen, vlakbij de kust en in een uitgestrekt groen landschap. De kerk is gebouwd in de veertiende eeuw en ligt naast een oude Vikingboerderij. De kerk en de boerderij zijn de laatste gevonden resten van de Vikingen. Vanaf Hvalsey lijken zij spoorloos te zijn verdwenen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Groenland voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Groenland