Bermuda bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Bermuda is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Bermuda zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Bermuda, kun je zien waar je het best in Bermuda naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Bermuda als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Hamilton

De hoofdstad van Bermuda is Hamilton, een gezellig stadje waar genoeg te zien is. Het hart van de stad vind je in Front Street, de straat direct aan de haven. Geniet van je lunch in de schaduw van een van de terrasjes en kijk uit over de haven of loop langs de Victoriaanse gebouwen die met hun pastel, limoen, abrikoos en hemelsblauw gekleurde gevels op snoephuisjes lijken.

Zuidkustpark (South Shore Park)

Dit kustreservaat bestaat niet alleen uit de mooiste stranden van Bermuda, maar wordt ook omgeven door rustgevend groene heuvels. Er loopt een pad doorheen, die je naar een aantal van de twaalf baaien en stranden leidt en je schitterende uitzichten biedt.

Cristobal Colon

De Spaanse naam van Christopher Columbus, Cristobal Colon, was tevens de naam van het schip dat in 1936 vastliep voor de kust van Bermuda. Het schip zonk niet volledig maar bleef steken op een rif. Tegenwoordig is het een geweldige duikspot. De Verenigde Staten gebruikten het schip in de Tweede Wereldoorlog als doelschip, met het gevolg dat het schip na het bombardement doormidden spleet en nu aan weerszijden van het rif hangt.

Horseshoe Bay

Zoals de naam al verraadt heeft Horseshoe Bay de vorm van een hoefijzer. Deze baai heeft de reputatie het mooiste strand van Bermuda hebben, wat begrijpelijk is. Het zand is er lichtroze, en de zee zo helder lichtblauw dat het bijna pijn doet aan je ogen. Zowel locals als reizigers weten dit strand op een hete zomerdag dan ook te vinden.

Koninklijke Marine Scheepswerf

Toen de Britten geen gebruik meer mochten maken van de havens op de Amerikaanse kolonies, kozen zij Bermuda voor het bouwen van de Koninklijke Marine Scheepswerf(Royal Naval Dockyard). Voor de bouw hiervan werden negenduizend slaven en gedetineerden uit Groot Brittanië gehaald. Tweeduizend van hen overleed tijdens de constructie, waarbij geelzucht de grootste boosdoener was. Deze indrukwekkende werf is nu omgedoopt tot een Maritiem museum, met winkels, restaurants, een snorkelpark en een dolfijnenshow.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Bermuda voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Bermuda