Aruba bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Aruba is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Aruba zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Aruba, kun je zien waar je het best in Aruba naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Aruba als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Palm Beach en Eagle Beach

De twee meest populaire (en dus ook meest toeristische) stranden van het eiland. Ze worden tot de mooiste van het hele Caribische gebied gerekend. Zoals te verwachten valt kun je hier alle denkbare watersporten beoefenen. Windsurfen is hier in het bijzonder erg goed mogelijk omdat je een passaatwind mee hebt. Qua duikgelegenheden zijn Arashi en Malmok in het westen van Aruba de meest bijzondere locaties.

Oranjestad

De hoofdstad van Aruba waar je een hoop barretjes, restaurants, winkels, nachtclubs en casino's aantreft. Ook invloeden van de koloniale tijd zijn in deze stad terug te zien. Oranjestad is het uitgaansgebied van Aruba. Vooral op woensdag kom je veel locals tegen.

Arikok natuurpark

Hier ontdek je de wilde kant van Aruba. Dit rotsachtige park met massa's cactussen werd in 1972 gesticht rondom de twee hoogste heuvels van Aruba: Jamanota en Arikok. Een aantal routes voor de auto en wandelpaden voeren langs lemen cunucu-huisjes en varkens- en geitenkoraal. Ook eeuwenoude rotstekening van Indianen zijn door het hele park te zien.

Hyatt hotel

Een plek waar je veel locals tegen zult komen. Op zondag schijnt de brunch hier een ware happening te zijn. Mensen gaan in hun netste kleding naar het hotel om daar de in buffetvorm geserveerde brunch te nuttigen.

Tunnel of Love

Deze onderaardse gang is tweehonderd meter lang en geschikt om doorheen te wandelen. Hij is alleen toegankelijk in het bijzijn van een gids, maar volgens de kenners is het ook met gids een indrukwekkende wandeling.

Hooiberg

Deze vulkaan bevindt zich midden op het eiland en is 168 meter hoog, daarmee niet de hoogste, maar wel de opvallendste. Via een trap beklim je de Hooiberg in een half uur. De hooiberg bestaat uit een hard gesteente, 'hooibergiet', dat alleen hier voorkomt. Vanuit de California Lighthouse heb je uitzicht over deze Hooiberg, op de 'hotelzone' en op de noordkant van Aruba.

Grotten

Op Aruba worden nog steeds veel spook- en piratenverhalen verteld. De grotten laten je veel zien van de geschiedenis van het eiland. De Fonteingrot is de meest toeristische van allemaal omdat het de enige grot is waar tekeningen van de Arawak-indianen, de vroege bewoners van Aruba, te zien zijn.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Aruba voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Aruba