Málaga

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Málaga image

Met mijn voeten in het water

Málaga
Spanje
Inmalaga

Met mijn voeten in het water

Vier sterren krijgt de wandeling door de rio Chillar van mij. Geschikt voor Mannen in alle soorten en maten: 10-minners; 40-plussers, ’Mannen met Poedels’ en ‘Echte Mannen’. Toch ga ik, Vrouw, dit maal voor de troepen uit. In tegenstelling tot onze normale uitstapjes is het deze keer namelijk niet, regenachtig, bloedheet, ijskoud of een trektocht over een pad zo steil dat het eigenlijk alleen geschikt is voor berggeiten. Vandaag schijnt het zonnetje, de lucht is blauw en het hoogteverschil is minimaal.

Stroomversnellinkjes, overhangende rietstengels en rotsblokken zijn de enige obstakels in deze twee uur durende tocht naar de watervallen aan het einde. Een hoger gelegen stuwdam voedt de rivier die uitmondt in de zee bij Nerja. Het water zoekt zijn weg door nauwe kloven (los cahorros), op sommige plaatsen zo smal dat ik met uitgestrekte armen de wanden aan beide kanten kan raken.

Verdwalen is niet mogelijk, er zijn geen zijpaden, op het grootste deel van het traject is er zelfs helemaal geen pad. De enige mogelijkheid is door de rivier. Het is 29º C, maar zo voelt het niet door de schaduw in het ravijn en de verkoelende werking van het voetenstrelende water. Daar, een man met twee poedels in zijn armen. Ik mag een foto van hem maken, hij vindt het goed en ja ook als ik het op mijn blog zet.

Aah, even zwemmen onderweg in groene poeltjes. Genieten van natuurschoon kan op verschillende manieren tijdens deze wandeling. Twee gespierde en gebronsde mannen proberen door ‘onze’ vijver te fietsen. Het water is hier een stuk dieper dan in de rest van de rivier. Het lijkt te gaan lukken, dan splash vallen ze allebei. Zwemmend zijn ze ook mooi.

Op deze wijze ben zelfs ik nog wel vaker bereid mijn zwembadblauw in te leveren voor riviergroen. Heb ik dan werkelijk niets te zeuren? Nou vooruit dan. De oleander staat langs de snelweg al uitbundig te bloeien maar heeft hier waarschijnlijk met het oog op het komende toeristenseizoen het ontluiken uitgesteld. Hij staat een beetje saai te niksen met het overige groen langs de kant. OK, komen we volgende maand terug. Als de oleander dan de rivierwanden roze kleurt krijgt deze wandeling de vijfde ster er ook nog bij.

______________________________________________________________

Om het beginpunt van de wandeling te bereiken met de auto vanaf het stadscentrum van Nerja richting los cahorros aanhouden, onder de snelweg door, langs de cementfabriek over het zandpad. Een paar krassen op de auto verder en je kunt parkeren bij de ingang van kloof.

Of je kunt ook gewoon vanuit Nerja de rio Chillar volgen. Dit verlengt de wandeling met een paar oninteressante kilometers én dat heeft het normaliter airco gekoelde, 4WD getransporteerde lichaam van een Echte Vrouw natuurlijk liever niet.

Foto's

a8f63.jpg
a8f63.jpg
Inmalaga
45607.jpg
45607.jpg
Inmalaga
8e275.jpg
8e275.jpg
Inmalaga
a8f63.jpg
a8f63.jpg
Inmalaga