Toscane foto's & tips

Tip voor de vogel liefhebbers

Vogelen in Toscane,
In het plaatsje 'Capanolle' op de camping 'La Chiocciola' vindt je meer dan vijftig soorten vogels op het terrein aan de achterkant van deze camping zelf. Het vogelgebied is ongeveer twee voetbalvelden groot en bestaat voornamelijk uit bosranden en veel begroeide verwilderde terrein met zand wanden. Vaste gasten zijn de Wielewalen, ijsvogel kolonie [aan de Ambra riviertje], Duinpiepers, Hoppen, Wespendief, Slangenarend, Bijeneters, Putters, Zwartkop, Tapuiten, Europese Kanarie etc etc. De lijst is te lang. Indien je van kamperen houd een ideale plek om te vogelen en om de omgeving te bekijken. De bekende steden in Toscane zijn makkelijk met de auto te bereiken. Naar Florence ga je met de trein vanuit Montevarchi.

Info over deze foto met tip

  • Reisreporter AndyAubri
  • Aantal keer bekeken 423
  • Geplaatst op 28 jul 2009
  • Land Italië
  • Stad/Regio Toscane
  • Categorie Bijzondere locatie
deel dit artikel met je vrienden:
Meer foto's & tips van deze gebruiker

Cortona Middeleeuwse huizen met overhangende verdiepingen, gesteund door balken aan de 'Via Janelli'. Deze straat behoort tot de oudste van Italië.

>>

Dit bouwwerk in Italiaanse gotische architectuur werd beëindigd in 1367. De foto is gemaakt vanaf de klokkentoren op de tweede verdieping.

>>

Piazza Grande in Montepulciano. De foto is gemaakt vanaf het dak van de Palazzo Comunale [gemeentehuis] rond half vier in de middag net voor de wolkenbreuk. ...

>>

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Reacties bij foto met tip "Tip voor de vogel liefhebbers"

Marjan

Door: Marjan • Geplaatst op

Gave en voor mij als vogelaar zeer bruikbare tip. thanks!!!