Londen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Griezelen en geschiedenis in Londen (2 tips!)

Londen,
Groot-Brittannië


Iedereen heeft wel eens gehoord van de London Dungeon. Zo niet; het is een beroemde attractie in Londen waar men op griezelige manier de geschiedenis van Londen (en soms ook omgeving) weergeeft. Dit door middel van acteurs die je meevoeren in de tijd van bijvoorbeeld 'the great fire of London' of in de fictieve wereld van Jack the Ripper en je ook in hun rollenspel betrekken. De geschiedenis van Londen wordt zo op een interessante, enge én leuke manier weergegeven! Mocht je er nog niet geweest zijn; absolute aanrader!

Een minder bekende attractie is 'The London Bridge Experience & London Tombs'. Aangezien we het jaar ervoor al bij de London Dungeon geweest waren, hebben we ons door een acteur laten overhalen om naar deze vrij nieuwe attractie te gaan. We hadden eigenlijk een slap aftreksel van de London Dungeon verwacht en ondanks dat er overeenkomsten zijn in de opzet, heeft het ons positief verrast. Vandaar dat ik het ook als tip wil aanbevelen!
De tour bestaat uit 2 gedeeltes. In het 1e deel nemen de acteurs je mee terug in de tijd. Dit deel van de tour zit vol historisch correcte feitjes die allemaal te maken hebben met de London Bridge. Vrij interessant en erg leuk gebracht allemaal. Bij deel 2 van de tour proberen diverse acteurs je bang te maken, ook dit gedeelte van de attractie is erg goed opgezet. Het speelt zich af in de 'London Tombs'... Dit deel is niet geschikt voor kleine kinderen! Wanneer je naar beiden gedeeltes gaat ben je zo'n anderhalf uur zoet. Interessant en spannend; prima attractie dus!

Website London Dungeon:
http://www.the-dungeons.co.uk/london/en/index.htm

Website The London Bridge Experience & London Tombs:
http://www.thelondonbridgeexperience.com/