Parijs

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Parijs image

Uitzicht vanaf Tour Montparnasse

Parijs
Frankrijk
EvelineVanPutten

Uitzicht vanaf Tour Montparnasse

Vanmorgen zijn we door het zonnetje naar de Seine gewandeld, waar we op een terrasje hebben genoten van ons typisch Franse ontbijtje. Vervolgens zijn we naar Tour Montparnasse gelopen, een 210 meter hoge wolkenkrabber. Vanaf het dakterras heb je een prachtig uitzicht over Parijs en de Eiffeltoren. Eenmaal weer beneden zijn we richting de Eiffeltoren en de Seine gelopen, op zoek naar een boottocht. Uiteraard konden we vandaag ook weer niet door het Jardin du Champ de Mars, sterker nog: zelfs de straatblokken er omheen waren vrijwel afgesloten. Wilde je toch richting de Eiffeltoren, moest je volledig gefouilleerd worden, werd je tas gecontroleerd en moest je je drinken ter plekke opdrinken of weggooien. Voordeel is wel dat je daarna heerlijk rustig door de straten kunt lopen! Eenmaal bij de Seine gingen we op zoek naar een rondvaartboot. Helaas vonden we alleen van die hele grote “Bateaux Parisiens” en dus besloten we door te lopen. Aan de andere kant van het water zijn we wat gaan eten op een terrasje. Het botenplan hebben we laten varen en we begonnen onze wandeling naar de Arc de Triomphe. Zoals gewoonlijk was het hier gezellig druk!

Op ons gemakje zijn we over de Avenue des Champs Élysées gewandeld en hebben we nog wat winkeltjes bezocht. Ongelooflijk dat je zelfs hier door de tassencontrole moet! Ondertussen was de zon weer lekker gaan schijnen en daarom besloten we naar het Parc Monceau te lopen. Een leuk park met veel bedrijvigheid; bootcamps, ponyritjes, wandelaars, verjaardagsfeestjes, een gezellige drukte dus! Toen de zon om 4 uur besloot zich te verstoppen achter de wolken, zijn we weer terug gelopen richting het hotel. Helaas begon het een beetje te regenen. Ondanks de regen zijn we toch nog even langs het Madeleine gelopen en een crêpe gaan halen. Daarna zijn we terug gegaan naar het hotel.

Een half uurtje later zijn we naar een gezellig straatje gelopen, een paar honderd meter van ons hotel. Bij een Italiaan ploften we op het overdekte terras met heaters, waar konden genieten van de wedstrijd IJsland – Hongarije. Terwijl wij aan het smullen waren van onze planche du charcuterie, barstte de regen los. Het ging flink te keer! Gelukkig hadden we overdag niet zo’n bui! Na de wedstrijd (en een lekkere pasta en pizza) zijn we richting het kroegje gelopen waar Gerben zo ongeveer de hele week heeft gezeten om voetbal te kijken. Hoewel de wedstrijd Portugal – Oostenrijk 0-0 werd, was het wel een leuke wedstrijd om naar te kijken. Sowieso leuk om te zien hoeveel Oostenrijkse fans hier in Parijs rondlopen, compleet met shirts, hoeden, vlaggen om auto’s en andere objecten. Later op de avond weer terug naar het hotel (met weer 20 kilometer in de benen), voor ons laatste nachtje hier in Parijs…

Foto's

6a5fe.jpg
6a5fe.jpg
EvelineVanPutten
7e68a.jpg
7e68a.jpg
EvelineVanPutten
8b20b.jpg
8b20b.jpg
EvelineVanPutten
8b20b.jpg
8b20b.jpg
EvelineVanPutten
7e68a.jpg
7e68a.jpg
EvelineVanPutten
7e68a.jpg
7e68a.jpg
EvelineVanPutten