Finland bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Finland is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Finland zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Finland, kun je zien waar je het best in Finland naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Finland als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Saimaameer

‘Het land van de duizenden meren’ wordt Finland ook wel genoemd. Vooral het zuidoosten van Finland bevat ontelbare meren als gevolg van de ijstijd. Het Saimaameer is de grootste, maar het Inarimeer en het Päijännemeer zijn ook erg groot. De grootte maakt echter niet uit want eigenlijk is het hele merengebied prachtig en geschikt voor wandeltochten.

Het grafveld van Sammallahdenmäki

Sinds 1999 staan deze oude graven op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Sammallahdenmäki is een bemoste heuvel met 33 stenen graven uit de bronstijd, gelegen in de gemeente Lappi in West Finland. Het erfgoed staat symbool voor de Scandinavische samenleving en begrafenisrituelen in de bronstijd.

Kilpisjarvi

Het noorderlicht is tijdens heldere nachten in Lapland te zien als de hemel donker is. Als je dit natuurfenomeen wilt zien heb je de grootste kans in Kilpisjarvi, een stadje in Fins Laplan. De best tijd is rond februari en maart en in september en oktober. Aurora borealis betekent letterlijk ‘dageraad van het noorden’ en is genoemd naar Boreas, de Griekse god van de noordenwind. Een andere bestemming om het noorderlicht te bekijken is bij Kakslauttanen Holiday Village. Hier kan je een glazen iglo huren waar je vanuit je bed naar de hemel kan kijken.

Fort Suomenlinna

Deze vesting op zes eilanden voor de kust van Helsinki is een van de meest toeristische attracties van Finland. Het Fort staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en bevat een museum wat je alles verteld over de bijzondere geschiedenis van Suomenlinna. Het werd gebouwd als verdediging tegen vijanden op zee, in 1748.

Fins Lapland

Hier vind je de Samen of Sami, een nomadisch volk dat in Lapland woont. In dit gebied kan je goed wintersporten beoefenen of prachtige tochten maken met rendier- of hondensledes. Het noorderlicht is hier het beste te zien.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Finland voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Finland