Luik

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Haute Cuisine

Luik,
België


De Opéra Royal de Wallonie staat al op deze centrale plek in Luik sinds 1820.

Een klassiek uitgevoerd bouwwerk met marmeren zuilen en een beeld van de Luikse componist André Modeste Grétry ervoor. In 2009 besloot men de boel eens grondig te gaan verbouwen om de muziektempel te laten voldoen aan de eisen van deze tijd, hetgeen vanaf eind 2012 dit resultaat laat zien.

Nee… het is niet zo dat de steigers nog weggehaald moeten worden. De opbouw achter het witte ‘tempeldeel’ is het architecturale bedenksel in koperkleurige aluminium staven en glazen buitengevelse liften. Love it or hate it. Gewaagd: ja. Origineel: ja. Functioneel: heel erg schijnbaar. Opvallend: ja. Mijn smaak: nee.

Op dit moment was er net een evenement gaande genaamd ‘Dinner in the Sky’. Voor een luttel bedragje van circa €250 p.p. (gelukkig zijn er pinapparaten zeer nabij links) werd een twintigtal mensen omhoog gehesen om gastronomisch verwend te worden met een uitgebreide lunch op hoog niveau, verzorgd door sterrenchefs. Letterlijk Haute Cuisine dus. Of High Tea zo u wilt. Het dessert, tenzij wolkentoetje, zou wel eens zwaar kunnen vallen.

(voor de geïnteresseerden/gastronomen/welgestelden onder u: zie www.dinnerinthesky.be voor de volgende gelegenheid in Brussel…)