Zuid-Korea bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Zuid-Korea is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Zuid-Korea zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Zuid-Korea, kun je zien waar je het best in Zuid-Korea naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Zuid-Korea als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Haeinsatempel

De Haeinsatempel ligt op de berg Kaya en bestaat uit dertig gebouwen. De Janggyeong Panjeon zijn vier gebouwen waar meer dan 80.000 Tripitaka-houtblokken (vroegste geschriften van het boeddhisme) zijn opgeborgen. De graven zijn voorbeelden van megalithische cultuur.

Seoel

De meer dan 600 jaar oude hoofdstad van Zuid-Korea is tevens de voormalige hoofdstad van heel Korea. Het is een van de dichtstbevolkte steden ter wereld. De stad is na de Koreaanse Oorlog herbouwd en sindsdien een moderne stad.

Hunebedden

In Gochang, Hwasun en Ganghwa bevinden zich prehistorische begraafplaatsen die elk bestaan uit meerdere hunebedden. Het zijn voorbeelden van de Megalithische cultuur waarmee een groep stenen monumenten wordt aangeduid uit de steentijd.

Seoraksan National Park

In het noordoosten ligt het Seoraksan National Park en is het enige nationale park dat ook op de Wereldergoedlijst staan. Het is een druk bezocht park maar met een reden; het landschap is er schitterend mooi. Vooral in de herfst moet je zeker een bezoek brengen aan dit park.

Gyeongju

Gyeongju is de culturele hoofdstad van Zuid-Korea en staat al een tijdje op de Werelderfgoedlijst. Bezoek het openluchtmuseum, de Seokguram grot, de Bulguksa tempel en de grafheuvels.

Panmunjom

Bij een bezoek aan Panmunjom bij Kaesong kan je uitkijken over Noord-Korea. Binnen de gedemilitariseerde zone bij de grens kan je in een van de barakken een kijkje nemen als toerist, waar je oog in oog staat met de Noord-Koreaanse soldaten.

Cheju Island

Cheju Island is een populaire toeristische bestemming in Zuid-Korea. Het is het meest zuidelijk gelegen en grootste vulkanische eiland van Korea. Je vindt er lavagrotten en vulkaankraters.

Dadohae National Marine Park

Dit nationale marine park bestaat uit ongeveer 100 kleine eilandjes. De eilandjes Heuksando en Hongdo zijn de meest bekende. Hongdo is vooral bekend om zijn prachtige natuur. Dochodo is een eiland wat minder druk is en waar je authentieke cultuur vindt.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Zuid-Korea voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Zuid-Korea