Noord Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bac Ha meer dan alleen de markt

Noord Vietnam,
Vietnam


Bac Ha is een van de bekende dorpen om een lokale markt te bezoeken. Veel mensen zien van dit dorp niet meer dan alleen de markt op zondagochtend. Die markt is echt wel de moeite waard maar toch is het zonde want het is echt wel een leuk dorpje om verder te bekijken. Er ligt een groot meer centraal in het dorp en rondom liggen de bergen. Dit levert zeker in het avondlicht en bij rustig weer een mooi beeld op. Ik ben hier ook nog even naar de kapper geweest. Volgens mij ben ik nog nooit zo snel klaar geweest! 3min hooguit. Wel geinig vind ik dat soort dingen.

Op zaterdagavond is er een lokaal feest met muziek en dans en als afsluiter een groot kampvuur. Jong en oud komen hier samen, maar andere toeristen konden we op 1 hand tellen. Een aanrader om met locals in contact te komen!

Ook de omgeving bij Bac Ha is prachtig om een wandeling te maken daar heb ik eerder al eens een landschapsfoto van geplaatst. Kortom, wees niet zoals de meeste toeristen die alleen op zondagochtend een rondje over de markt komen maken, maar plak er minstens een nacht vooraf, zodat je het feest en het dorp echt kan leren kennen.

-Vergroot hem even voor de beste kwaliteit-

Exif: Nikon D7000 / Sigma 24-70 bij 35mm / ISO 160 / f10 / 1/250s