Centraal Vietnam

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

My Lai

Centraal Vietnam,
Vietnam


Ondanks de afschrikwekkende gebeurtenis die hier heeft plaatsgevonden, is het toch de moeite waard om deze locatie te bezoeken en het verleden op je te laten inwerken, en te hopen dat dit nooit meer zal gebeuren.
In 1968 hebben Amerikaanse strijdkrachten – de Vietnamoorlog was toen volop gaande - in het dorpje My Lai honderden bejaarden, kinderen en vrouwen moedwillig de dood ingedreven.
De gebeurtenissen in dit dorp hebben het wereldnieuws gehaald en de publieke opinie rond de Vietnamoorlog is toen drastisch veranderd.
My Lai is nu een openlucht-museum dat herinnert aan de gruwelijkheden uit 1968. De Vietnamezen hebben de resultaten van de verwoesting intact gelaten en bij de resten van de huizen staan bordjes met de namen van de mensen die daar zijn omgekomen. Op de grond zijn op enkele plekken voetstappen nagemaakt, sporen van blote voeten die de inwoners van My Lai voorstellen en sporen van legerboots die de Amerikaanse soldaten symboliseren. Zie de foto's in mijn blog over My Lai. In het documentatiecentrum wordt desgevraagd een documentaire van het Nederlandse KRO programma Reporter vertoond.
Zie verder mijn blog met foto’s en voor meer informatie verwijs ik naar bijgesloten link. [url="http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_My_Lai" target="_blank"]http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedbad_van_My_Lai[/url] My Lai ligt op enkele kilometers afstand van hoofdweg 1 (van Ho Chi Minh stad naar Hanoi). Sla net voorbij Quang Ngâi rechtsaf.