Taipei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tripje naar de Elephant Mountain

Taipei,
Taiwan


Eén van de highlights in Taipei is een tripje naar de top van de 101-tower van 507 meter. Prachtig, maar je staat ook in de rij, en bent een paar dollartjes armer.

Draai het eens om en ga gratis en voor niks genieten van het zicht op de 101! Daarvoor ga je naar de Elephant Mountain! Dat is een berg aan de rand van de stad, waar je wandelpaden omhoog hebt. Bovenaan gekomen wacht je een prachtig uitzicht op de 101 en de rest van Taipei. Het is een aardige klim, en mocht je er niet genoeg exercise aan hebben, dan kan je halverwege nog wat oefeningen doen aan rekken, net als de Taiwanezen. Het is heerlijk lopen door de natuur, je waant je echt even out-of-town. Als je aan het eind van de middag gaat kan je ook nog genieten van de prachtige zonsondergang!

Hoe kom je er: ga met de MRT rode lijn 2 naar het eindpunt Xiangshan (dat is 1 halte van de 101), neem exit 2 en volg daar de borden naar de Xiangshan hiking track (bijna 400 meter lopen).
Er volgt een tegelpad met trappen omhoog en in een half uurtje sta je te genieten van het prachtige uitzicht. Er zijn meerdere uitzichtpunten, je kan ook verder lopen naar andere heuvels met dierennamen. Aan het begin van het pad kan je wat te eten/drinken kopen, omhoog heb ik niets gezien. Enjoy!!