van Singapore naar KL

Was hier op 2009-07-27 Gepost op:
Nou het is nu 26 juli en we gaan met de trein richting Maleisie, en wel naar de Perhentian Islands. Deze liggen in het noordoosten van het land.
We zijn vanaf het treinstation in Singapore vertrokken, richting Tanah Rata.
Nou eenmaal in de trein hadden we relaxte plekken, we konden lekker liggen en het was NOG rustig.. we dachten eerst we hebben de hele coupe voor onszelf.
Nou op de grens van Singapore moesten we uitstappen en onze papieren laten controleren.. en we hadden intussen ook al de papieren ingevuld voor Maleisie. Bij de controle kregen we alleen een stempel van Singapore.. En dachten zullen dadelijk wel weer eruit moeten. Maar dit gebeurde niet..
Nou de trein werd ook wel genoemd de jungle trein, en hij deed zijn naam eer aan.. we reden door jungle en nog meer… was wel erg mooi!
Aangekomen in Tanah rata werden we alweer opgewacht door taxi chauffeurs! Dus konden meteen weer verder richting Kuala Besut waar onze boot zou vertrekken naar de eilanden.
Dit was weer een dodemansrit.. hij en de andere bestuurders reden als gekken.
Maar zijn uiteindelijk aangekomen bij de pier…
Een vriend van ons was ook op de eilanden, en we zouden hem opzoeken. Nou toen met de boot weg, wat een erg ruig tripje was! Wel leuk…
We werden bij ons resortje afgezet, dit was aan een rustig strandje.. de hutjes zaten tussen de bomen.. Dit was wel een paradijsje!
We hebben wat gegeten en zijn naar een ander strandje gegaan waar onze vriend al op het strand lag! Dit was wel grappig.. zo aan de andere kant van de wereld!
Nou na 2 nachten gingen we verder Maleisie in.. op naar de Cameron Highlands! Dit is een hoger gelegen gebied en ook kouder.. en na een rit van 5 uur kwamen we terecht in de regen en mist!
We hebben hier de theeplantages bekeken, wat erg mooi was.. en wat een werk voor de mensen die het moesten plukken.
Verder was het hier niet echt bijzonder.. en gingen we verder naar Kuala Lumpur! Dit hebben we gedaan door middel van een VIP bus..en dat voor een rit van 7 uur.. voor 7 euri!
In KL werden we afgezet bij het centraal station en hebben we een taxi gepakt naar ons hotel.. we hadden een erg fijn en luxe hotel! Dat was wel even fijn!
We zijn meteen de stad gaan verkennen, en wat eten en drinken natuurlijk!
Hier hebben ze ook weer voldoende winkels.. echt niet te geloven hoeveel shopping malls we tegen zijn gekomen… en hebben het verder rustig aan gedaan.
Volgende dag zijn we naar de Batu Caves geweest.. en hebben de 272 trappen beklommen in de hitte! Maar wel de moeite waard.. verder nog de Twin Towers bezocht, en in de KL Tower geweest(242 meter hoog) we hadden helaas niet al te mooi weer en smog.. maar toch nog wel een mooi uitzicht..
De dag was alweer aangebroken en gingen verder naar Thailand!
Ons nieuwste Columbus-boek is uit! Bestel nú in de voorinschrijving 'Zuidoost Azië' voor € 12,50 in plaats van € 18,95 + gratis verzending.
Ons nieuwste Columbus-boek is uit! Bestel nú in de voorinschrijving 'Zuidoost Azië' voor € 12,50 in plaats van € 18,95 + gratis verzending.
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.