Cameron Highlands

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cameron Secrets - geweldige trip in de Cameron Highlands

Cameron Highlands,
Maleisië


Prachtige eindeloze theevelden, het gaan maar door. De gelaagdheid van het gebied is geweldig. Het is een rijk gebied met veel natuurverschijnselen. Ik vind groepsactiviteiten niet altijd leuk, maar soms juist extra omdat je iets leert over het gebied. Dus boekten we een dagtrip bij Cameron Secrets, via ons Fantastische guesthouse: Gerard's Place (mooie kamers, prima plek en geweldige service).

We reden in een comfortabele jeep tussen de glooiende velden door. Eerst naar de top, waar onze gids ons vanalles wist te vertellen over de flora en fauna in het gebied en de gelaagdheid van de natuur. We zagen ook een prachtig stuk zogenaamd 'mossy forrest', een stuk bos volledig bezaaid met mos. Heel delicaat en mooi, en gelukkig hield onze gids goed in de gaten dat er met groot respect omgegaan werd met het gebied. Daarna gingen we naar de theefabriek die midden in de plantage lag en kregen we het hele proces uitgelegd. Het was erg interessant om dit allemaal te 'leren' en in dit geval dus prima, zo'n groepstrip! Anders hadden we dit allemaal waarschijnlijk nooit geweten.

Voor meer info: [url="http://www.cameronsecrets.com/" target="_blank"]http://www.cameronsecrets.com/[/url]
En voor het fantastische hostel (zowel fathers guesthouse en gerard's place): [url="http://fathers.cameronhighlands.com/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=12" target="_blank"]zie hier[/url]