Jordanië Woestijngebied

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dune

Jordanië Woestijngebied,
Jordanië


Eefje en ik zijn op weg naar Petra. Eerder in de week ben ik er in mijn uppie geweest om de `Schatkamer’ (`Al Khazneh’) van bovenaf te bezichtigen. Vandaag gaat Eefje mee en ik wil het `Klooster' (`Ad Deir' ) gaan bekijken. Onderweg passeren we dan de `Schatkamer' en heeft Eefje deze dan ook gezien. Voordat we er zijn, rijden we door eindeloze zandvlaktes met bergen en duinen.

De link is dan ook snel gelegd naar de klassieker van Frank Herbert. Paul Atreides, zoon van hertog Leto, staat voor de moeilijke taak de familie Atreides te beschermen tegen hun aartsvijand, baron Vladimir Harkonnen. Duin verwijst naar de zandduinen van de woestijnplaneet Arrakis, die centraal staat in de boekenreeks. Het is er tevens de bijnaam van. (bron: www.bol.com & Wikipedia)

Bekijk de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=KwPTIEWTYEI

Zoals de meeste ondertussen hebben gemerkt is dit maandthema helemaal mijn dingetje. Mijn bovenkamer maakt overuren. Hoe krijg ik mijn favoriete films gelinkt aan mijn reisfoto's. Helaas is deze opname, voor het moment, even de laatste foto. Eefje en ik gaan 9 dagen naar Curaçao... heel vervelend. Maar eind januari kom ik weer met meer filmtitels!