Wadi Rum

Thee in de woestijn

Thee in de woestijn
Foto door : Robat
Wadi Rum is een vallei met rotswanden van zandsteen en graniet in het zuidwesten van Jordanië. Het is de grootste wadi in Jordanië.
Het is bewoond door diverse culturen, al vanaf de prehistorie. De vroegste bewoners lieten rotstekeningen achter. De Nabateeërs hebben hier vooral veel nagelaten, in de vorm van graffiti en een tempel. Op dit moment leven enkele Bedoeïnenstammen in het gebied. Hun voornaamste bron van inkomsten is het toerisme.
In Europa is Wadi Rum vooral bekend omdat de Britse officier Thomas Edward Lawrence hier in de tijd van de Arabische opstand van 1917-18 zijn Arabische troepen voorbereidde op de aanval op Akaba. Een van de bronnen in het gebied, de Bir el-Ambic, wordt aan toeristen aangewezen als "Lawrence's Well".
[In Wadi Rum zijn diverse toeristische Bedoeïnenkampen, waar jaarlijks vele toeristen een overnachting houden en met een jeepsafari, te voet of per kameel een deel van het gebied verkennen. Hier wordt de thee bereid.
0
2

Info over deze foto met tip

Reisreporter
Aantal keer bekeken
123
Geplaatst op
16 nov 2010
Land
Bestemming
Categorie
Portret
Laat kaart zien
 

2 reactie(s) bij "Thee in de woestijn"

  • profile image comment

    Prachtige info en uiteraard ook een mooie foto.

    Door dereizigers • geplaatst op 2010-11-16 21:02:24
  • profile image comment

    mooie uitgebreide toelichting en mooie foto ook. Heel knap hoe je die vlammen zo hebt weten vast te leggen, dat is soms nog wel eens moeilijk. Zelf zou ik denk ik wel iets van de linker of rechter zijkant hebben afgesneden, zodat de man minder in het midden staat en denk ik sterker tot zijn recht komt in de foto.

    Door Rsteeghs • geplaatst op 2010-11-16 17:47:29

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.