Petra

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jordan Desert Patrol officer

Petra,
Jordanië


Bij de schatkamer van Petra zit dit trotse lid van De Jordan Desert Patrol. De Desert Patrol patrouilleert per kameel door de woestijn van Jordanië en spelen daarmee een sleutelrol in de nationale veiligheid.
Hun werkgebied beslaat meer dan 80% van het Jordaanse landarsenaal ze trachten het land te beschermen tegen illegale grensinfiltratie, en wapen- en drugssmokkelaars. Sinds de escalatie in Syrië is hun werkgebied vergroot met het patrouilleren rond de vluchtelingenkampen.
De leden van de Desert Patrol staan in zeer hoog aanzien bij de Jordaniërs. Veel Bedouinen trachten dan ook aan de zware eisen te voldoen om voor het legeronderdeel te worden uit te komen.

Overigens kreeg ik het na het nemen van deze foto voor elkaar om de beste man nogal te beledigen door te vragen of hij zijn kameel bij zich had. Tja als je 82% van het land per kameel doorkruist en in vol ornaat bij Petra zit vond ik dat geen hele rare vraag. Hij blijkbaar wel, even later was alles trouwens weer prima toen ik deze gedachte had uitgelegd. Maar zijn kameel stond in de kazerne.