Irak bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Irak is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Irak zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Irak, kun je zien waar je het best in Irak naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Irak als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Nationaal museum

De originele naam van dit museum luidt ‘Het Archeologisch Museum Bagdad’. Vanwege de archeologische rijkdommen van Mesopotamië heeft het museum een van de belangrijkste collecties ter wereld. Deze collectie bestaat uit zo’n 170.000 belangrijke artefacten van de meer dan 5000 jaar lange geschiedenis van Mesopotamië.

Koerdistan

Koerdistan vormt een groot contrast met de rest van Irak. Dit gebied bestaat uit hoge bergen en vruchtbare dalen. De Koerden zijn erg vriendelijk. De belangrijkste plaats in Koerdistan is Arbil, waar nog veel huisjes staan die nog in de oude Koerdische stijl zijn gebouwd. Deze huisjes zijn nu omgebouwd tot musea.

Babylon

Deze stad is misschien wel een van de beroemdste Iraakse historische plaatsen. Babylon was vroeger de hoofdstad van het rijke Babylonië. Met zijn hoge muren en prachtige tempels en paleizen was het een van de mooiste steden van de wereld. Het enige overblijfsel uit die tijd is een grote leeuw die uit steen is gehakt.

Nineveh

Deze plaats ligt iets ten oosten van de rivier de Tigris en was vroeger een van de meest invloedrijke steden van het Midden-Oosten. De stad staat nu vooral bekend om het kolossale paleis, de bibliotheek, de beeldhouwkunst en een prehistorische pottenbakkerij.

Basra

Dit is de tweede grote stad van Irak en tevens de belangrijkste havenstad. Het tegenwoordige Basra bestaat uit drie gebieden: Ashar, het oude handelscentrum; Margil, met een haven en moderne woonwijken en Basra zelf, een oude woonwijk met mooie huizen in de oude stijl gebouwd. Ook zijn er in Basra drie musea te vinden; een museum voor de marine, het Basramuseum en het Museum voor martelaars van de Perzische agressie.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Irak voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Irak