Login Reporter
Meld je aan
Search Country

Bali reisinfo

Bali in het kort


Tussen Java en Lombok ligt het Indonesische eiland Bali. Het is een klein eiland maar dankzij de geweldige natuur en de vriendelijke bevolking is Bali de meest populaire vakantiebestemming binnen Indonesië. Naast lange stranden vind je op Bali fotogenieke rijstvelden, vulkanen en dichtbegroeide hellingen.
De bevolking van Bali is overwegend Hindoe. Dit geloof uit zich vooral in de vele tempels en ceremonies en verder de kleine dagelijkse offers die je overal langs de straat, in huizen en in tuinen tegenkomt.


 

Korte informatie

Officiële website www.my-indonesia.info  
Aantal inwoners 3.216.881  
Oppervlakte 2,5 x Groningen  
Reistijd 14:00  
Talen Indonesisch  
Tijdsverschil 6-8 uur  
Telefooncode +62  
Voltage 127/230 volt  
Stekker Type C, F en G
Munteenheid Rupiah (IDR)  
Koers 1,- = 11759 Rupiah  
Visum Actuele informatie: www.visumcentrale.nl/columbus  

Spiritualiteit is de rode draad door het leven op Bali. Ondanks de eeuwenlange invloed van andere culturen en het huidige massatoerisme is er weinig veranderd aan de authentieke levenswijze op het eiland. Tel daar de niet te evenaren schoonheid van het landschap en de gastvrijheid van de bevolking bij op en je hebt een fantastische vakantiebestemming. In twee weken Bali zal je een groot aantal ceremonies en crematies tegenkomen en (als je het vraagt) kunnen meemaken. Bali is ook druk. Daar zijn het massatoerisme en de ruim drie miljoen inwoners op een stuk grond ter grootte van Gelderland debet aan. Vermijd dan ook het toeristische zuiden, de grote toeristische attracties en de hectische hoofdwegen. Hier vind je niet het echte Bali. Dat ligt aan de achterweggetjes (per auto) en tussen de rijstvelden (te voet). Columbus is in alle regio's geweest. Sla het minder interessante westen en noorden over, dan heb je meer tijd voor het oosten en het centrale gedeelte. Aan de kust (met name in het westen en het noorden) schijnt de zon veel vaker dan in het hoger gelegen en dus vruchtbaardere, groenere binnenland. 


Deze informatie is door ons met de grootst mogelijke zorg samengesteld.
Mocht je desondanks fouten vinden of aanvullingen hebben, mail ons die dan. Dank je wel!

Highlights van Bali

Duiken en snorkelenDankzij het uitbundige onderwaterleven is het duiken en snorkelen over en rond de koraalriffen van Bali een echte aanrader. Naast vele soorten tropische vissen in grote hoeveelheden zijn er regelmatig schildpadden te zien en af en toe haaien en dolfijnen. Er zijn meerdere duiklocaties; een van de beste plekken is Menjangan, een onbewoond eiland. Ook Tulamben, een gebied waar veel scheepswrakken liggen, en het kustplaatsje Lovina zijn aanraders. Verschillende duikscholen bieden trips aan naar alle duiklocaties, met daarbij vervoer en eten en drinken. Ook snorkelen kan goed voor de kust. Nog geen duikcertificaat? Bali is een goede locatie voor een duikcursus, let wel op dat je kiest voor een duikschool met gekwalificeerde instructeurs.

www.lovinadive.com Ubud en omgevingAl sinds de negentiende eeuw staat Ubud bekend als kunstenaarsdorp. Er is veel te doen op het gebied van muziek- en dansvoorstellingen, houtsnijwerk en schilderkunst. De invloed van westerse schilders is goed terug te vinden in veel van de schilderijen – onder andere Nederlandse schilders als Bonnet en Hofker kwamen vanaf de jaren dertig naar Ubud om te schilderen, bleven hangen en gaven les aan Balinese kunstenaars. Rondom Ubud zijn verschillende dorpen waar de bewoners zich bezighouden met verschillende vormen van weven. De methoden worden binnen de familie doorgegeven, waardoor dorpen vaak gespecialiseerd zijn in een bepaalde weefmethode. Bezoek de tempelsDe meeste bewoners op Bali zijn Hindoestaans. Voor de bewoners is religie een dagelijkse bezigheid en daarom zijn de tempels erg belangrijk. Omdat elk dorp verplicht is minstens drie tempels te bouwen, zijn er ondertussen rond de twintigduizend op het eiland te vinden. De belangrijkste tempels van het eiland worden de Kayangan Jagat genoemd. Deze zijn van onschatbare waarde voor de Balinezen. Ze zijn strategisch over het eiland geplaatst, op ruige kliffen en hoge bergtoppen, en zouden volgens de Hindoestanen het eiland en haar bewoners beschermen. Besakih is de moedertempel van Bali en dateert volgens de overlevering uit de prehistorie. Het is geplaatst op de heiligste en hoogste berg van het eiland. Hoewel er een flinke wandeling voor gemaakt moet worden, trekt de tempel vele Balinezen. Trek wel even een sarong en een bloesje aan voordat je de tempels van Bali binnenloopt – er wordt een strikte kledingcode gehanteerd. SurfenMet haar tropisch klimaat en vele verschillende golven is Bali een waar surfmekka. Zet je angsten aan de kant en trotseer de zee. Het zuiden van het eiland heeft de beste surf ‘breaks’. Let wel, deze golven zijn niet bedoeld voor onervaren surfers – in de Indische Oceaan kunnen de golven uitgroeien tot ware monsters van soms wel vijf meter. Maar ook voor de beginnende surfer zijn er genoeg ‘breaks’ te vinden op het eiland. De beste plek om te leren surfen of gewoon de surfsfeer te proeven is Kuta. Hier vind je vele surfwinkels die surfboarden en zwemkleding verkopen en in tegenstelling tot andere surfspots zijn er geen koralen of rotsen waar je je aan kan openhalen. Ook zijn de golven hier niet al te intimiderend.


Nieuws over Bali

Win s' werelds beste duikbaan

Win s' werelds beste duikbaan

Nu is de kans om je stoffige 9-tot-5 baantje in te ruilen. Het duikopleidingscentrum Blue Season Bali geeft namelijk een training tot PADI-duikinstructeur pl...
Lees meer
06 nov 2010 • 2 reacties Reisnieuws
VIDEO: Man versus monstergolf

VIDEO: Man versus monstergolf

De grote, woeste zee: de één boezemt het angst in, de ander kan er geen genoeg van krijgen. Surfer Dylan Longbottom nam het op tegen een monstergolf van ma...
Lees meer
11 sep 2009 • 0 reacties Reisnieuws
Nuchter nieuwjaar op Bali

Nuchter nieuwjaar op Bali

Wie van plan was op het strand van Bali het nieuwe jaar met flink veel alcohol in te luiden, komt bedrogen uit. De dranktoevoer is door de Indonesische anti-...
Lees meer
31 dec 2008 • 1 reacties Reisnieuws

Reisaanbiedingen Indonesië

Riksja Travel

Bouw je eigen Bali reis

HIER DE TITEL VOOR GOOGLE Bezoek de rijstvelden, beklim een vulkaan en bezoek waterpaleizen in Bali. Laat je verwennen door de Balinese keuken of spa.
Bekijk aanbieding
3 dagen
Vanaf
€ 92

_______________________________________

Sumatra reizen

HIER DE TITEL VOOR GOOGLE Ontdek olifanten in de jungle of bezoek authentieke Batak dorpjes, traditionele clan-huizen of witte stranden op Sumatra.
Bekijk aanbieding
3 dagen Vanaf
€ 126

_______________________________________

Java reizen

HIER DE TITEL VOOR GOOGLE Reis langs theeplantages, vulkanen, rijstvelden, tempels en tradiotionele dorpjes.
Bekijk aanbieding
3 dagen Vanaf
€ 135

_______________________________________

Sunda eilanden en Sulawesi

HIER DE TITEL VOOR GOOGLE Verken de minder toeristische eilanden: Flores, Sulawesi, Komodo of Lombok.
Bekijk aanbieding
6 dagen Vanaf
€ 385

_______________________________________

Rondreis Indonesië

HIER DE TITEL VOOR GOOGLE Je proeft van het authentieke Bali op weg naar mystieke tempels, voordat de dolfijnen voor de boot wegsnellen en je eindigt aan een idyllisch zwembad aan de stranden van Sanur.
Bekijk aanbieding
13 dagen Vanaf
€ 725

_______________________________________

 

Vliegtickets

Boek hier je vliegticket. Abonnees krijgen korting. Word abonnee.