Udaipur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Varen langs sprookjesland

Udaipur,
India


Als je ooit de kans krijgt om dit te kunnen meemaken ,DOEN!
Het is het meest fascinerende feest in Varanasi. Ik geef maar even de gegevens van dit feest door via Wikipedia,want is de moeite waard om te lezen
Het Dev Deepavali ( "het Diwali van de goden" of "Festival of Lights of the Gods") is het feest van Kartik Poornima gevierd in Varanasi , Uttar Pradesh , India. Het valt op de volle maan van de Hindoe-maand van Kartika (november-december) en vindt plaats vijftien dagen na Diwali . De stappen van de ghats aan de rivier de Ganges -rivier, van Ravidas Ghat aan de zuidkant aan Rajghat, worden verlicht met meer dan een miljoen aarden lampen ( diya 's ) ter ere van Ganga , de Ganges en de voorzitter godin. De goden worden verondersteld om de aarde af te dalen om te baden in de Ganges op deze dag. De traditie van het aansteken van de lampen op de Dev Deepawali festival dag werd voor het eerst gestart in de Panchganga Ghat in 1985.

Tijdens Dev Deepawali, worden huizen versierd met olielampen en gekleurde ontwerpen op hun voordeuren. Voetzoekers worden verbrand 's nachts, processies van versierde goden worden afgesloten in de straten van Varanasi en olielampen worden drijven langs de rivier.

Tip: Als je langs de rivier wilt varen die avond huur dan ruim van te voren een boot, want de prijzen vertienvoudigen later op e dag.Infirmeer hier en daar maar huur geen boot vlak bij de hoodghat , maar loop wat meer naar rechts ,daar wordt het al iets goedkoper1 En O.K.al zou je een tientje moeten betalen,zowat!
Wat ook kan , en dat deed al 5 jaar , tegen die tijd logeerde ik in Hotel ALKA , die huren een grote motorboot voor VIPS en ejgen gasten, dus het heeft ons nooit een cent gekost