Kerala

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Houseboat - Lekker luxe relaxen

Kerala,
India


Bij Cochin, met name ten zuiden liggen de Backwaters, een gebied waar alles draait om water. Op en rond Alleppey zijn houseboats te huur om prive tours te maken door dit unieke gebied van 1 of meerdere dagen. Om een indruk te kijken is [url="http://www.keralahouseboat.org/" target="_blank"]hier[/url] een website om een kijkje te nemen in wat er al zo is en wat het kost. Voor goede prijzen kan je beter zelf naar een locatie gaan, om direct te onderhandelen en een veel goedkopere prijs te krijgen. Iedere chauffeur/gids weet de weg in Alleppey.
Wij kregen voor 120 euro, minder dan de helft van de gepubliceerde internetprijzen een tour van 2 dagen met zijn tweetjes een [url="http://www.columbusmagazine.nl/azie_en_midden-oosten/india/kerala/reisreporter/fotos/315471.html" target="_blank"]super-de-luxe boot[/url] eigenlijk bedoeld voor 4 personen. Luxe en grote slaapkamers met A/C en fan, prachtige badkamer en een bemanning van 3 personen. Alles is inclusief!

Je laat je als een vorst gezeten op kussens en sofa's door de oude specerijenwaterwegen heenvaren en ervaart het leven van alledag erlangs. Mensen, die bezig zijn met de was, spelende kinderen, enz. De kok maakt heerlijke maaltijden, hapjes tussendoor, drankjes. 'sAvonds wordt de 30 meter lange ! boot afgemeerd en is het tijd om heerlijk te gaan slapen.