Cambodja bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Cambodja is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Cambodja zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Cambodja, kun je zien waar je het best in Cambodja naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Cambodja als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Choeung Ek

Een paar kilometer buiten Phnom Penh vind je de ‘killing fields’ van Choeung Ek. Minimaal 17.000 mensen zijn hier op gruwelijke wijze omgebracht en begraven in 129 massagraven. Het middelpunt is een groot wit monument waar schedels liggen, gesorteerd op kinderen/volwassenen en mannen/vrouwen. Sommige graven zijn slechts half afgegraven en tonen een gruwelijk tafereel.

Phnom Sontuk

Phnom Sontuk is de belangrijkste heilige berg in het noordwesten van Cambodja. De heuvelkant is hoog boven de grond gedecoreerd met afbeeldingen van Boeddha’s en pagodes, die je via trappen door een bos van dichterbij kunt bekijken.

Battambang

In de tweede grootste stad van Cambodja, Battambang, vind je enkele van de best bewaarde koloniale gebouwen van het land. De faciliteiten van deze stad worden steeds beter en dat maakt het een goede uitvalbasis voor de nabijgelegen dorpjes en tempels.

Siem Reap

Iedereen die Cambodja bezoekt, bezoekt ook Siem Reap. Hier vind je de overbekende tempels van Angkor Wat. Het toerisme is dé inkomsten bron van Siem Reap. Rust kún je hier wel vinden, als je maar je best doet.

Bokor National Park

Een van de eerste beschermde gebieden van Cambodja vind je in het zuidelijke puntje van de Elephant Mountains, in Bokor NP. Hier vind je zeldzame verkoeling, want vele watervallen en vergezichten over de oceaan, een hill station met een spookstadsfeertje en als je mazzel hebt tijgers en olifanten.

De Mekong

De Mekong is een grote rivier die van Tibet door China naar Vietnam loopt. In Cambodja kun je een bootje huren en de rivier afvaren langs houseboten en rivierdorpjes.

Angkor

De tempels van Angkor horen tot de mooiste tempels ter wereld en is dé bezienswaardigheid van Cambodja.

Banteay Srei tempel

In de Banteay Srei tempel vind je wandversieringen die tot de Khmer-architectuur worden gerekend. Het is ook de enige tempel die door een dienaar is gemaakt in plaats van een koning. De gedetailleerde reliëfs en de ligging maken het een bijzondere tempel.

Koh Ker

Eeuwenlang verbannen tot de bossen van het noorden, was Koh Ker een van Cambodja's meest afgelegen en ontoegankelijke tempelcomplexen. Nu sinds de opening van een tolweg van Dam Dek (via Beng Mealea) is Koh Ker op een dagtrip afstand van Siem Reap. Wil je tijd om alles te bekijken is het aan te raden minstens een nachtje hier door te brengen.

Preah Vihear

De moeder van alle tempels Preah Vihear staat bovenop de Dangkrek Mountains. Het uitzicht is overweldigend.

Tonle Sap

In Tonle Sap vind je drijvende dorpen en prachtige natuur. Door middel van een boottocht kun je de omgeving het best verkennen.

Mondulkiri

Mondulkiri is de thuisbasis van de Bunong mensen. Bezoek ook de olifanten in het Elephant Valley Project.

Ratanakiri

Ratanakiri is een van Cambodja’s meest afgelegen en mooiste provincie. Hier vindt je het Virachey NP, een van de grootste beschermde gebieden in het land. Olifanten en gibbons zul je hier waarschijnlijk aantreffen. Zwemmen in de jungle bij watervallen en in het kratermeer is erg populair.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Cambodja voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Cambodja