Thimphu

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vlaggenbrug naar de markt in Thimpu

Thimphu,
Bhutan


De hoofdstad van het koninkrijk Bhutan, Thimpu, is niet te vergelijken met andere hoofdsteden.
De stad heeft het karakter van een dorp. Het enige stoplicht dat er ooit was, stond op Clocktower square, maar werd na protesten van de bevolking weggehaald omdat het te onpersoonlijk zou zijn. De mensen misten hun verkeersagent, die precies wist hoe het moest. Het verkeerslicht is dus weg en de rust is weergekeerd.
Vandaag is het 'druk', want de wekelijkse markt wordt gehouden op de oevers van Wang Chhu rivier. Er worden veel soorten pepers, aardappelen, rode en witte rijst, asperges, aubergines en fruit aangeboden.
Om bij de markt te komen, loop je over deze overdekte brug, die vol hangt met gebedsvlaggen. De architectuur van de brug moet aan strikte voorschriften voldoen om het unieke karakter van het land te behouden. Je ziet veel boeddhistische beschilderingen en geen beton.
Sommige mensen dragen hun traditionele kleding, die verplicht is op school en op het werk.Vooral jongeren nemen nu het weekend is, hun kans waar om westerse kleding te dragen.
Een waarschuwing: Er zijn geen toiletten bij de markt. Er is een openbaar veldje links van de brug, zoiets als bij ons een hondenuitlaatveld. Schokkend.