West Zambia

Zambia is een uitstekende bestemming voor een safari. Hoewel de grootste en bekendste parken van het land in het oosten liggen, vind je ook in West-Zambia een paar prachtige natuurgebieden. Enkele daarvan zijn Kafue National Park, Liuwa Plain National Park en Sioma Ngwezi National Park.

Informatie over West Zambia

Beste foto's & tips van West Zambia

'517632' door pensionado '517632' door pensionado

ZambiaWest Zambia

ZambiaWest Zambia

De dodelijkste

pensionado

Het Kafue National Park in het westen van Zambia wordt weinig bezocht. Het is niet gemakkelijk bereikbaar. De dieren zijn daar bijzonder schuw en moeilijk te spotten, maar het landschap is betoverend mooi. Een dier dat je liever niet wilt tegenkomen, is de zwarte mamba (Dendroaspis polylepis), de langste en meest dodelijke gifslang van Afrika. Bovendien is hij de snelste slang van de wereld. Het was ook voor onze gids heel bijzonder dat we dit exemplaar tijdens een van de safari's door het uitgestrekte gebied tegenkwamen.

'517163' door pensionado '517163' door pensionado

ZambiaWest Zambia

ZambiaWest Zambia

Sabelantilopen...(Hip

pensionado

Tot de mooiste soorten antilopen behoren de sabelantilopen. Zij zijn moeilijk te fotograferen, omdat ze bijzonder schuw zijn. Dit was nog meer het geval bij de groep op deze foto, omdat zij kalfjes bij zich hadden. Het mannetje met zijn nog langere, gekromde hoorns ligt wat verscholen in de bush. Op de rug van een van de vrouwtjes zit een groepje ossenpikkers. Deze foto werd gemaakt in het prachtige, maar weinig bezochte Kafue National Park in het westen van Zambia. Wij reden soms een hele dag door dit reusachtige gebied zonder een andere auto tegen te komen.

'393231' door Danieldop '393231' door Danieldop

ZambiaWest Zambia

ZambiaWest Zambia

TseTse Control

Danieldop

TseTse fly control point onderweg naar de Kaingu lodge nabij Kafue Naional Park. Om hier te komen moet je vanaf de Great West road (M9) een dirt road op, voor zo'n 40 kilometer. Daarna nog een goede 20 kilometer over een zandpad dat dwars door de bossen stuitert. Mooie (maar wel inspannende) rit, al lijkt er op een gegeven moment in het boos een startschot te zijn gegeven voor zwermen TseTse vliegen. Ramen dicht! Dat besef kwam net iets te laat.. Vanuit het niets landden deze akelige vliegen op en in de auto. Ze blijven daar gerust de hele tocht zitten. In de auto zijn ze toch wel erg vervelend en prikken behoorlijk. Na een korte stop en ingelaste fly hunt, de weg weer vervolgd. Na een uurtje doorrijden kwamen we het bos uitrijden en dit "TseTse control point" tegen. Wij netjes 5 minuutjes wachten, tot de vliegen weg waren en snel naar het bakje gerend....; Leeg! Kennelijk nogal in trek dat verdelgingsmiddel! :) Gelukkig waren de vliegen vanaf dat moment, op welhaast miraculeuze wijze, weer vertrokken.

Laat kaart zien