Kafue NP

Het is een van de grootste meest afgelegen parken van Afrika met veel wild. Onder andere leeuwen, hyena’s, cheeta’s, luipaarden, buffels, sabel antilopen, bushbucks en zebra’s huizen hier. ’s Nachts is er de mogelijkheid nachtdieren te spotten als de civet kat en de genet. Op de Kafue rivier kun je een cruise maken en ondertussen vissen of krokodillen spotten.

Informatie over Kafue NP

Beste foto's & tips van Kafue NP

'517226' door andresenmarianne '517226' door andresenmarianne

ZambiaKafue NP

ZambiaKafue NP

Jacht Verbod Opgeheve

andresenmarianne

De Jacht verbod is opgeheven na 20 manden bij Zambia . Zambia Wildlife Authority geeft tegelijkertijd aan dat de jacht op grote katachtigen slecht is voor het toerisme, maar volgens de voormalige minister van Toerisme is de populatie van leeuwen en jachtluipaarden dusdanig geslonken dat het jagen erop onmogelijk gemaakt moet worden.

'508698' door marcelkuijper '508698' door marcelkuijper

ZambiaKafue NP

ZambiaKafue NP

Sun set hyena

marcelkuijper

Een afgelegen reserve binnen het Kafue national park is Busanga Plains. Veel verder van de bewoonde wereld kan je bijna niet zijn. Het grote voordeel is dat er ook maar weinig toeristen komen en heb je de dieren meestal gewoon voor jezelf. Zo ook de hyena die terug ging naar de den. Een top lodge om dan te bezoeken is Musekesi lodge.

'492519' door marcelkuijper '492519' door marcelkuijper

ZambiaKafue NP

ZambiaKafue NP

Leeuwen hinderlaag...

marcelkuijper

We waren onderweg van de Busanga Plains naar Lusaka toen we een aantal impala's zagen staan die maar 1 focus hadden en dan wordt het interessant. Toch maar even kijken wat ze zagen. Als leeuwen er zo bij liggen dan kan je toch niet spreken van een hinderlaag want wie bekijkt wie nu eigenlijk......

Laat kaart zien