Soedan bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Soedan is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Soedan zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Soedan, kun je zien waar je het best in Soedan naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Soedan als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Khartoum

Deze hoofdstad van Soedan is een moderne, prettige stad met brede boulevards en een vriendelijke bevolking. Het is redelijk veilig om hier als reiziger te verblijven, wat de stad een goede uitvalsbasis maakt.

Port Sudan

De enige industriële haven van Soedan vind je in Port Sudan. De sfeer is er ontspannen en je kunt vanaf hier goed duiken in de Rode Zee.

Meroe Ruines

Een hoogtepunt van Soedan is de eeuwenoude koninklijke begraafplaats Meroe. De Meroe-farao’s leefden hier eeuwen geleden. Je ziet ook piramides, tempels en oude muurtekeningen. Als je nog geen afscheid wilt nemen van deze bijzondere archeologische plek, kun je vier kilometer verder in een comfortabele lodge overnachten nadat je de zon achter de piramides onder hebt ziet gaan.

Nationaal Museum

Als je voorbij het stoffige gebouw kunt kijken, zie je unieke steensculpturen van de farao’s en muurschilderingen van Nubische christenen. In de tuin van het museum staan zelfs oude Egyptische tempels, die hierheen werden verplaatst toen de Aswandam werd gebouwd.

Omdurman

Deze stad is vooral bijzonder vanwege haar soek (markt/bazaar) en de kamelenmarkt. De markt is de grootste van het land, dus je perfecte aandenken zit er vast tussen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Soedan voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Soedan