Kameroen bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Kameroen is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Kameroen zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Kameroen, kun je zien waar je het best in Kameroen naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Kameroen als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Nationaal Park Waza

Dit is het bekendste en meeste bereikbare park van Kameroen. Je vind er afhankelijk van het seizoen veel wild en vogels. Er zijn vijvers aangelegd, zodat de dieren zich niet te veel verplaatsen tijdens het droge seizoen.

Mount Cameroon

Vlakbij de kust ligt de hoogste berg van West-Afrika, berg Kameroen. Het is een populaire berg voor bergbeklimmers en wandelaars, de klim start vaak in Buéa. Ook is er jaarlijks rond eind januari een hardloopwedstrijd naar de top. De Guinness Race is 27 kilometer lang.

Limbe

Een kuststad die gebouwd is op de zuidelijke helling van Mount Cameroon. Limbe is gelegen in een baai en is vooral erg populair vanwege zijn zwarte stranden. Ook vind je botanische tuinen aan de voet van de berg.

Watervallen van Lobé

De rivier de Lobé mondt via de waterval ‘Les chutes de Lobé’ uit in de zee, één van de weinige plekken ter wereld waar zoet en zout water zo direct met elkaar in contact komen.

Handwerkmarkt

In het plaatsje Foumban, thuis voor de Bamoun bevolking, vind je een gezellige markt met veel handgemaakte spullen. Leuk voor souvenirs. Tegelijkertijd kun je met een uitstapje naar deze markt kennis maken met de lokale bevolking.

Ring Road

Vlakbij de stad Bamenda loopt een route van 360 kilometer door de meest spectaculaire bergen van Kameroen. Langs deze route vind je behalve bergen, ook een wildpark, watervallen, een heilige piramide en een werkpaleis.

Lake Barombi Mbo

Dit kratermeer is gelegen in de buurt van Kumba. Kijk of je mee kunt varen in een klein bootje met de lokale bevolking naar een dorpje in het oerwoud aan de overkant van het meer. Of maak een oerwoudwandeling langs het meer.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Kameroen voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Kameroen