Guinee bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Guinee is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Guinee zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Guinee, kun je zien waar je het best in Guinee naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Guinee als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Cape Verga

Een van de mooiste zandstranden van Guinee is het Belle Air-strand bij Cape Verga. Met uitzondering van de vissersfamilies die hier wonen, is het hier erg rustig. Maar in het weekend komen grote groepen mensen uit de omliggende steden bij elkaar om te feesten.

Le Centre Culturel Franco-Guinéen

Dit culturele centrum is de thuisbasis van het beroemde Les Ballets Africaïns. Guinees culturele en muzikale ambassadeurs reizen de wereld rond om de kunst, muziek en cultuur van Guinee te promoten. Het centrum heeft naast een uitgebreide bibliotheek een videotheek, een filmprojector en een restaurant.

Bruidssluier

Op 146 kilometer van de hoofdstad Conakry vandaan liggen twee wonderschone watervallen die in het regenseizoen een grote witte sluier vormen, vandaar de naam Bruidssluier.
Dichtbij de watervallen vind je een podium voor culturele manifestaties.

Eilanden bij Conakry

Voor de kust van Conakry ligt een tropisch paradijs verscholen op kleine eilanden; Kassa, Room, Fotoba en Lles de Los. Met name het eiland Room is zeer geliefd onder de bevolking en toeristen. Ook ligt hier ‘Eiland Torture’, waar de reuzenschildpad nog in levende lijve is te zien. Binnen veertig minuten per kanospeedboot bereik je deze eilanden vanaf Conakry. Alle eilanden hebben witte zandstranden.

Nationaal Museum Conakry

Midden in het centrum van Conakry vind je het Nationaal Museum, met een interessante collectie maskers, beelden en muziekinstrumenten. Daarnaast zijn er maquettes te bezichtigen van de omliggende dorpen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Guinee voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Guinee