Angola bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Angola is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Angola zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Angola, kun je zien waar je het best in Angola naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Angola als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Hoofdstad Luanda

Deze havenstad is de grootste stad van Angola. Naast een aantal mooie stranden heeft Luanda op zondag een openlucht- en kunstnijverheidmarkt genaamd Futungo. In de stad zijn ook verschillende musea te vinden.

Mussulo

Voor de kust van Luanda ligt het palmeneiland Mussulo. Met een ferry kom je op dit eiland met tropische stranden en golven waar veel surfers op af komen.

Natuurparken

Door de oorlogen en aanhoudende stroperijen is er veel natuur verloren gegaan. Quicama National Park en Iona National Park zijn twee parken waar de natuur en wilde dieren beschermd worden. Hier kun je, ondanks de jarenlange oorlog, nog steeds leeuwen, olifanten, antilopen, apen of hyena’s tegenkomen.

Kunene rivier

De oorsprong van de Kunene rivier ligt in Angola. Deze rivier maakt onderdeel uit van de grens tussen Angola en Namibië en mondt uit in de Atlantische Oceaan. Bij de monding is het een paradijs voor vogelliefhebbers. Ook leven er krokodillen en schildpadden.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Angola voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Angola