Salto Angel

De Salto Angel (ook wel de Angelwaterval) is de hoogste vrij vallende waterval ter wereld met een hoogte van 979 meter. Hij ligt aan een zijrivier van de Caroní in het Nationaal park Canaima, en wordt gezien als een van de hoogtepunten van Salto Angel. In het Canaima National Park bevinden zich hooggelegen rotsplateaus, tepui's genaamd, met een bijzonder kenmerkende flora en fauna.

Informatie over Salto Angel

Beste foto's & tips van Salto Angel

'556218' door Aafke85 '556218' door Aafke85

VenezuelaSalto Angel

VenezuelaSalto Angel

Love bij de Angel...F

Aafke85

Wat een geluk hadden we toch bij het bezoek van de Angel Falls, de hoogste vrij vallende waterval van de wereld, 979 meter. Ongeveer 30 dagen per jaar is de waterval zo goed te zien. De rest van het jaar hangen er wolken voor. Het is nog een hele onderneming om de Angel Falls te kunnen bewonderen. We vlogen in ongeveer 45 minuten in een klein vliegtuigje naar Canaima, een klein dorpje midden in de jungle. Van daar uit vaar je rivier opwaarts met een longtailboot in ongeveer 4 uur naar de voet van de waterval. Als je denkt dat je er dan bent dan heb je het mis. Vanaf dit punt is het nog ongeveer een uur lopen naar het uitzichtpunt waar deze foto is gemaakt. Ook de tocht naar de Angel Falls is prachtig. Je vaart midden in de jungle tussen de tafelbergen, met allemaal watervallen en het is er hartstikke groen. Een schitterende tocht! Na de Angel Falls bewonderd te hebben varen we naar de overkant van de rivier, waar we overnachten in hangmatten. Een geweldige ervaring! De volgende ochtend hangen er wolken voor de Angel Falls, wat een geluk hadden we gisteren. Ook nu genieten we weer van de mooie tocht over de rivier. Wat een prachtige ervaring was dit. Helaas is het op dit moment niet zo veilig in Venezuela, maar zodra de situatie daar is verbeterd zou ik iedereen aanraden om het land te bezoeken. Hoewel de Angel Falls de grootste toeristische trekpleister van het land is kom je er bijna niemand tegen. Ps. de love staat voor de liefde van mijn leven die ik daar heb ontmoet ;-)

'454541' door mschutgens '454541' door mschutgens

VenezuelaSalto Angel

VenezuelaSalto Angel

De Angel Falls

mschutgens

Sommige momenten zijn moeilijk te beschrijven omdat ze zo perfekt zijn. Voor mij was dit zo een moment. Samen met mijn vriendin en een piloot in een heel klein vliegtuigje door de Lost world vliegen van Venezuela. Een land van tafel bergen en enorme watervallen. Dit was the Salto Angel, de grootste in de wereld. We vlogen er precies overeen en ik had geluk om het vast te leggen. De wind speelde met het vliegtuig. Toen we weer op aarde waren voelde we ons niet te sterk!

Laat kaart zien