Venezuela image

Venezuela


Reviews

Venezuela
Zuid Amerika
Pimwestenberg

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

* Welk cijfer geef je deze bestemming?
* Welke Columbus Factor geef je deze bestemming?
hoe bijzonder is deze plek en hoe ver ga je buiten de gebaande paden?
1. Platgelopen door massa's toeristen
2. Veel toeristen, maar nog te doen
3. Gebaand pad, maar toch rustig
4. Bestemming buiten de gebaande paden
5. Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Wanneer was je hier?
Je review moet minstens 150 en mag maximaal 1500 karakters bevatten. Momenteel zijn het 0 karakters.
Nog een pluspunt
Nog een minpunt
10
Venezuela
Aafke85 was hier 31 Jan 2013
Helaas is de sfeer in Venezuela al een aantal jaar niet goed meer. Wij waren in 2013 net een paar dagen terug in Nederland toen Chavez overleed. Waar we eerst nog dachten dat we langer wilden blijven, waren we toen wel blij dat we niet meer in Caracas waren waar opstanden waren uitgebroken. Erg jammer, het is een prachtig, vrij onbekend land. Toeristen zijn we bijna niet tegen gekomen. De toeristen die we wel tegen kwamen, waren Venezolanen. De Venezolanen zijn erg lieve mensen. Het landschap is erg gevarieerd. Wij reden met een mini-bus door het land. We hebben veel gezien. Van het begin van het Andes gebergte in Los Nevados, naar Los Llanos waar je je in Afrika waant tot prachtige stranden op onbewoonde eilandjes. Daarnaast zijn we naar de Angel Falls geweest, de hoogste waterval van de wereld. We hebben geslapen in de jungle van de Orinoco-Delta. Het ene gebied is nog mooier dan het andere. Niet alleen de landschappen zijn bijzonder, ook de dieren die je onderweg tegenkomt. Capibara's, waterbuffels, dolfijnen, pelikanen, flamingo's en een heleboel mooie kleine vogeltjes waar ik de naam niet van ken. En hoewel Caracas een van de gevaarlijkste steden ter wereld is, hebben wij ons daar geen moment onveilig gevoeld.
Land
 • Prachtige natuur
 • Niet toeristisch
 • Slapen in hangmatten
 • Goede afwisseling natuur/cultuur
 • Op dit moment niet veilig
Review geplaatst op 2016-09-25
9
Venezuela Delta Amacuro
Marcvankessel was hier 31 Oct 2007
Een meerdaagse (georganiseerde) boottocht door het Orinoco gebied is een onvergeeflijke ervaring. Het is het leefgebied van de Warao indianen, een van de vele natuurvolkeren die het Amazonegebied nog rijk is. Tijdens de tocht krijg je uitleg over de flora en fauna en ga je regelmatig aan land voor een aantal (korte) wandelingen. En uiteraard bezoek je ook een paar keer Warao nederzettingen. Het zijn vaak niet meer dan een aantal huisjes op palen in het water en voor een nacht bestaat de mogelijkheid om bij een familie in 'huis' te slapen. Verwacht geen lekker bed; je slaapt op een matje op de vloer. Het is allemaal zeer primitief, maar de ervaring is des te mooier.
Regio
 • Flora en fauna
 • Geen toerisme
 • Bezoek aan Warao indianen
 • Excursie is relatief duur
Review geplaatst op 2017-01-22
8
Venezuela Caripe
Neretslok was hier 30 Jun 2007
In de buurt van de grote stad Maturin in Noord-Venezuela ligt het dorpje Caripe, prachtig hoog in de bergen gelegen. Tien kilometer van Caripe ligt de 'Cueva del Guácharo'. Deze grot is genoemd naar de hier levende bijna blinde vetvogel, de 'guacharo'. Deze dieren hebben het vermogen om voorwerpen te kunnen lokaliseren door zelf geluid uit te zenden en te luisteren naar de echo die wordt ontvangen door hun oor. Op die manier kunnen ze toch vliegen. In de grot wonen naar schatting zo’n 200.000 vetvogels. ’s Nachts zijn ze actief. Even vóór het invallen van de duisternis vliegen ze op hetzelfde moment allemaal naar buiten, op zoek naar eten (fruit, zaadjes). Het is een wonderlijk fenomeen om al die duizenden nagenoeg blinde vogels binnen enkele minuten naar buiten te zien vliegen. De lucht is even helemaal gevuld met de silhouetten van deze vogels. Wandelend in de grot (glad en glibberig!) hoor je overal om je heen de geluiden van de vogels, maar je ziet ze niet. Het geluid van de vogels werd gebruikt voor de film The birds van Hitchcock. Hier geldt: de sterkste wint, dus zwakke jongens vogels worden uit het nest gegooid en komen om op de grond. Heel soms zie je ze liggen. De grot werd destijds ontdekt door de Duitse wetenschapper von Humboldt. Niet te missen dit, een bijzonder en zeldzaam fenomeen! De hele procincie Monagas is overigens de moeite waard, vooral qua (tropische) natuur.
Regio
 • Unieke locatie en schouwspel
 • Prachtige natuur
 • Niet een van de veiligste landen ter wereld
Review geplaatst op 2017-01-18
9
Venezuela
Sidonius was hier 30 Jun 2007
Een té gekke outdoorervaring is een (duo)sprong paragliding! De omgeving van Mérida in de Andes (Venezuela) is één van de beste paraglidinglocaties ter wereld. Je zweeft op de thermiek een half uur boven een prachtige vallei. Vanuit je hotel in Merida kun je vragen naar een organisatie, er zijn er meerdere, die paragliding organiseren. Het mooiste is om het aan het einde van de middag te doen, dan "vlieg" je tegen zonsondergang in de lucht. De locatie is een uurtje rijden vanuit Merida. Er is misschien wat lef voor nodig om dit te gaan doen, maar eenmaal in de lucht is het super relaxed. Je springt niet van de berg, maar je wordt door de wind opgetild en zweeft al op het moment dat je 'van de berg af loopt'. Aarzel niet als je in de gelegenheid bent, gewoon doen!
Land
 • Te gekke ervaring
 • Merida is een mooie stad
 • Geweldig uitzicht over de stad
 • Er is wel wat lef voor nodig om te paragliden
Review geplaatst op 2017-07-01