Orinoco-Delta vaccinatie

Ga je op reis naar Orinoco-Delta, dan is het goed je op de hoogte te stellen van de geadviseerde vaccinaties Orinoco-Delta. Voor veel landen zijn reizigersvaccinaties een must. De meest voorkomende gevaarlijke ziektes die je op kan lopen en gedeeltelijk met inentingen of medicijnen tegen kunt gaan zijn:

Buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, malaria, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts).

Komen een van deze ziektes voor in Orinoco-Delta en met name in welke gebieden? Het vaccinatie advies Orinoco-Delta kan namelijk van gebied tot gebied in Orinoco-Delta verschillen en in veel landen is de kans op een ziekte afhankelijk van het seizoen dat je op reis gaat, zoals soms het geval is bij malaria.

Welke reisvaccinaties Orinoco-Delta nodig zijn in jouw specifieke geval, kan je het best bespreken met jouw (reizigersgeneeskundige) huisarts of een vaccinatiekliniek.

Actueel vaccinatie advies

Zie hier het actuele advies over vaccinaties Orinoco-Delta.  

Informatie over Orinoco-Delta

Beste foto's & tips van Orinoco-Delta

'540213' door marcvankessel '540213' door marcvankessel

VenezuelaOrinoco-Delta

VenezuelaOrinoco-Delta

Warao

marcvankessel

De Warao leven in het oosten van Venezuela, langs en op de Orinoco rivier. Het is een van de vele natuurvolkeren die het Amazone gebied nog rijk is. Ik was hier in '89 en heb het geluk gehad bij hun te mogen overnachten in een hut (op palen) in het water. Nu ervaar ik het als een geluk en een prachtige ervaring. Maar ik weet nog wel dat ik het toen allerminst 'prachtig' vond. Ik sliep op een matje op de houten vloer, het eten was niet best (vond ik toen) en overal krioelde het van insecten en ander gespuis waarvan ik niet wist dat het bestond. Wat me ook is bij gebleven is dat de familie waar ik sliep, 2 capibara's als huisdier had. Die natuurlijk 's-nachts gewoon rondliepen waar je lag te slapen. Ze deden weliswaar niets, maar tel daarbij op de vuistdikke insecten en andere kleine wezentjes op vier poten die 's-nachts tevoorschijn kwamen en je kunt nagaan dat ik die nacht weinig geslapen heb. Het was op mijn 25e niet mijn eerste verre reis, maar wel mijn eerste in 'primitieve' omstandigheden en zeker een buiten de gebaande paden. Er zouden er (gelukkig) nog vele volgen. (gescande foto)

'525294' door sidonius '525294' door sidonius

VenezuelaOrinoco-Delta

VenezuelaOrinoco-Delta

Getraliede ramen in..

sidonius

Je denkt misschien dat dit ramen zijn in Cuba. Nee, dit is een straatbeeld uit Ciudad Bolivar, Venezuela. Het zou zo maar Trinidad kunnen zijn. Ook in Venezuela zie je veel van die getraliede ramen, ik vind ze wel mooi. Deze foto nam ik vooral vanwege de aparte kleurencombinatie, daaraan heb ik niets veranderd. Ik plaats de foto ook omdat er niet veel (ramen en deuren) uit dit land voorbij komen.

'569008' door marcvankessel '569008' door marcvankessel

VenezuelaOrinoco-Delta

VenezuelaOrinoco-Delta

Neuspeuterende Warao

marcvankessel

De Warao leven in het oosten van Venezuela, langs en op de Orinoco rivier. Het is een van de weinige natuurvolkeren die het Amazone gebied nog rijk is. Het was in 1989 mijn tweede verre reis en gedurende 2 dagen sliep ik bij hun in een hut op het water. Achteraf een geweldige ervaring al dacht ik er toen iets anders over. Een harde ondergrond, slechte sanitaire voorziening (gewoon een gat) en het eten was ook niet best. Nu zou ik er om lachen, maar toen vond ik het wel een dingetje. Maar waar je ook komt. En of het nu een natuurvolk is of niet. Sommige gewoontes zijn universeel. (scan)

Laat kaart zien