Orinoco-Delta

De Orinoco is de belangrijkste rivier van Orinoco-Delta. Hij ontspringt in de Sierra Parima, vlakbij de grens met Brazilië, en mondt uit in de Atlantische Oceaan, nabij Trinidad en Tobago. Het gebied rondom de delta kenmerkt zich door vele moerassen en wouden. Aan wildlife geen gebrek: brulapen en piranha's komen veelvuldig voor.

Informatie over Orinoco-Delta

Beste foto's & tips van Orinoco-Delta

'540213' door marcvankessel '540213' door marcvankessel

VenezuelaOrinoco-Delta

VenezuelaOrinoco-Delta

Warao

marcvankessel

De Warao leven in het oosten van Venezuela, langs en op de Orinoco rivier. Het is een van de vele natuurvolkeren die het Amazone gebied nog rijk is. Ik was hier in '89 en heb het geluk gehad bij hun te mogen overnachten in een hut (op palen) in het water. Nu ervaar ik het als een geluk en een prachtige ervaring. Maar ik weet nog wel dat ik het toen allerminst 'prachtig' vond. Ik sliep op een matje op de houten vloer, het eten was niet best (vond ik toen) en overal krioelde het van insecten en ander gespuis waarvan ik niet wist dat het bestond. Wat me ook is bij gebleven is dat de familie waar ik sliep, 2 capibara's als huisdier had. Die natuurlijk 's-nachts gewoon rondliepen waar je lag te slapen. Ze deden weliswaar niets, maar tel daarbij op de vuistdikke insecten en andere kleine wezentjes op vier poten die 's-nachts tevoorschijn kwamen en je kunt nagaan dat ik die nacht weinig geslapen heb. Het was op mijn 25e niet mijn eerste verre reis, maar wel mijn eerste in 'primitieve' omstandigheden en zeker een buiten de gebaande paden. Er zouden er (gelukkig) nog vele volgen. (gescande foto)

'525294' door sidonius '525294' door sidonius

VenezuelaOrinoco-Delta

VenezuelaOrinoco-Delta

Getraliede ramen in..

sidonius

Je denkt misschien dat dit ramen zijn in Cuba. Nee, dit is een straatbeeld uit Ciudad Bolivar, Venezuela. Het zou zo maar Trinidad kunnen zijn. Ook in Venezuela zie je veel van die getraliede ramen, ik vind ze wel mooi. Deze foto nam ik vooral vanwege de aparte kleurencombinatie, daaraan heb ik niets veranderd. Ik plaats de foto ook omdat er niet veel (ramen en deuren) uit dit land voorbij komen.

'569008' door marcvankessel '569008' door marcvankessel

VenezuelaOrinoco-Delta

VenezuelaOrinoco-Delta

Neuspeuterende Warao

marcvankessel

De Warao leven in het oosten van Venezuela, langs en op de Orinoco rivier. Het is een van de weinige natuurvolkeren die het Amazone gebied nog rijk is. Het was in 1989 mijn tweede verre reis en gedurende 2 dagen sliep ik bij hun in een hut op het water. Achteraf een geweldige ervaring al dacht ik er toen iets anders over. Een harde ondergrond, slechte sanitaire voorziening (gewoon een gat) en het eten was ook niet best. Nu zou ik er om lachen, maar toen vond ik het wel een dingetje. Maar waar je ook komt. En of het nu een natuurvolk is of niet. Sommige gewoontes zijn universeel. (scan)

Laat kaart zien