Noordkust en eilanden

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

La Restinga op Isla Margeritha

Noordkust en eilanden,
Venezuela


Op het eiland ligt een groot mangrove bos. Met allemaal kleine riviertjes en een groot meer. Je kan daar een excursie naar toe boeken, maar dat kost eigenlijk bijna net zoveel als zelf een jeep en een boot huren!
Uit ons reisverslag:
Na het ontbijt gaan we de jeep halen en rijden op weg naar de mangrove wouden. Van te voren had ik in de hostess gids, met wat er allemaal te doen is, gelezen over deze trip. Het ligt halverwege aan de andere kant van het eiland. Eenmaal aangekomen gaan we naar de boten verhuur toe. Terwijl ander toeristen met een busje aankomen, huren wij een bootje voor ons zelf. Even later snort de boot door het water heen naar de mangroves.
Nadat we het meer zijn overgestoken en een paar pelikanen hebben gespot, komen we bij de diverse waterwegen aan. Hier gaat de boot zachtjes varen. We zien nu mooie gekleurde vogels in de bomen en in het water zien we de wortels van de mangroven. Er tussen zien we rode zeesterren en even later haalt onze schipper er eentje naar boven. We vinden het reuze interessant en voor we het weten is het uurtje al weer voorbij en varen we met een rotvaart weer terug over het meer.